2024. június 5., szerda

Függőségben Istentől

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Példabeszédek könyve 3. fejezet 5-6. versek



Az emberi természetünkből adódóan hajlamosak vagyunk saját magunkra, eszünkre és megértésünkre támaszkodni. Az önállóság és az önmagért való kiállás értékes erények lehetnek, ám az igevers arra figyelmeztet, hogy véges és tökéletlen ember vagy. Az Istentől való függőség nem gyengeség, hanem az igazi bölcsesség és erő jele. Isten bölcsessége végtelen, és tervei és utai sokszor meghaladják a te előrelátásodat, megértésedet.

Az élet minden területén gondolj Istenre! Ne csak a nagy döntések előtt, hanem a mindennapi életed minden pillanatában. Isten legyen az első gondolatod reggel és az utolsó este. Ahogy egyre inkább Isten jelenlétében töltöd napjaidat, úgy válik életed is egyre inkább az Ő vezetésének tükrévé.

Ha bízol Istenben, minden utadban gondolsz Rá, és nem a saját magad bölcsességére támaszkodsz, Ő megígéri, hogy egyengetni fogja ösvényeidet. Ez nem azt jelenti, hogy életed mindig problémamentes és zökkenőmentes lesz. Inkább azt, hogy az Úr minden helyzetben veled lesz, vezet téged, támogat és irányít, hogy az Ő akarata teljesüljön az életedben. Ő segít leküzdeni az akadályokat és a nehézségeket, és segít megtalálni a helyes utat.
Tanulmányozd Isten igéjét, hogy jobban megértsd az Ő bölcsességét és útjait.
Ismerd fel, amikor saját megértésedre támaszkodsz, és tudatosan keresd Isten akaratát minden döntésedben. Vegyél részt a hívő közösségben, ahol együtt növekedhettek a hitben és támogatást nyerhetsz a nehéz időkben.

IMA: Mennyei Atyám, taníts meg arra, hogy teljes szívemmel bízzak benned! Segíts, hogy ne a saját eszemre támaszkodjak, hanem minden utamban gondoljak Rád. Kérlek, egyengesd ösvényeimet és vezess a Te akaratod szerint. Adj nekem bölcsességet és kitartást, hogy mindig Téged keresselek és Benned találjak megnyugvást. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A békesség fejedelmének követése

Uram, te szerzel nekünk békességet, hiszen mindent te tettél, ami velünk történt.                           Ézsaiás könyve 26. fejezet 2. ve...