2024. június 1., szombat

Isten gyermekeinek igazi hivatása

Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. Efézusbeliekhez írt levél 1. fejezet 4. vers



A fenti igevers mélyen megragadja Isten örökkévaló tervének és szeretetének lényegét. Megmutatja, hogy Isten nem csupán a történelem egy adott pillanatában döntött úgy, hogy szeret téged, hanem már a világ teremtése előtt kiválasztott. Ez az elképesztő igazság arra emlékeztet téged, hogy Isten szeretetének mélysége és bölcsessége meghaladja az emberi értelmet.

Az, hogy Isten kiválasztott téged, nem jelenti azt, hogy ezt érdemeid alapján tette volna. Éppen ellenkezőleg, ez Isten kegyelmének a bizonyítéka. Kiválasztott téged azért, hogy szent és feddhetetlen légy előtte. Ez nem az emberi erőfeszítésen, hanem Isten kegyelmén alapul.

A szentség és a feddhetetlenség nem valami, amit te magad érhetsz el; ez Isten ajándéka. Krisztus meghalt, hogy a bűneidet megbocsáthassa a mennyei Atya és a földön élt bűntelen élete által Krisztus neked ajándékozta szentségét és feddhetetlenségét. Őrá nézve és Őáltala fogad el téged Isten szentként és feddhetetlenként, ha hit által elfogadtad Isten mentő szeretetét. Ahogy életedet Isten iránti szeretetben éled, fokozatosan átalakulsz. Ez a folyamat nap mint nap történik, amikor Isten Szelleme munkálkodik benned. Ezt hívjuk a megszentelődés folyamatának. Ez a folyamat az Isten benned munkálkodó kegyelme és Szentlelke által zajlik. Az Ő szeretete vezet téged és formálja a szívedet, hogy egyre inkább hasonlíts jellemben Jézushoz.

Az Istentől nyert hivatásod tehát nem csupán az, hogy szent és feddhetetlen legyél, hanem hogy mindezt szeretetben éld meg. Az igazi szentség és feddhetetlenség az Isten és embertársaid iránti szeretetben mutatkozik meg. Jézus maga is ezt hangsúlyozta, amikor azt mondta, hogy a legnagyobb parancsolat az, hogy szeresd Istent mindenek felett, és szeresd felebarátodat, mint önmagadat.

IMA: Istenem, Te minden embert hívsz arra, hogy átadja életét Neked, de csak azok a kiválasztottak, akik erre a hívásra igent mondanak és Veled együtt munkálkodnak a Tőled kapott hivatásuk előre vitelében. Krisztus nevében érints meg és bírj bölcs döntésre minden olyan olvasót, aki még nem fogadta el a Te szeretetedet. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...