2024. június 2., vasárnap

A szabadulás öröme

Ezért hozzád imádkozzék minden hívő, amíg megtalálhat. Ha nagy vizek áradnak is, nem érik el őt. Te vagy az oltalmam, megóvsz a bajtól, körülveszel a szabadulás örömével. 32. zsoltár 6-7. versek



A fenti Ige első része arra buzdít téged, hogy imádkozz, amíg meg nem találod az Urat. Ez annak a bizonyossága, hogy Isten elérhető és válaszra kész minden imádságodra. Fontos, hogy ne halogasd a Vele való kapcsolatod elmélyítését, mert ez mindig előrébb való a földi gondoknál és teendőknél.

A "nagy vizek áradása" átvitt értelemben értendő minden olyan nehézségre és kihívásra, amellyel szembe kell nézned az életed során. Legyen szó személyes bajokról, betegségekről, vagy éppen lelki küzdelmekről, ez az ígéret ragyogó fényként mutatja meg, hogy Isten oltalma alatt ezek a megpróbáltatások nem tehetnek tönkre téged. Ha el is érnek, Ő megvéd és átsegít téged rajtuk.

Végül pedig, az Ige utolsó része kiemeli az Istenben talált oltalom és szabadulás örömét. Isten nemcsak megvéd téged a bajtól, hanem körülvesz a szabadulás örömével. Ez azt jelenti, hogy az Úr mindig melletted áll, és a nehézségek közepette is megadja neked a reményt és az örömet.

Barátom, bízz az Úrban, és fordulj hozzá minden időben. Imádkozz hittel, tudva, hogy az Ő közelsége és oltalma megvéd téged minden bajtól. Isten a te egyedüli és igazi menedéked, és az Ő szabadításának öröme csodásan betöltheti szívedet.

IMA: Istenem, áldalak Téged azért, mert Te vagy az egyetlen igazi menedék, segítség, oltalom a bajban. Tőled és Belőled fakad az igazi öröm. Krisztus nevében légy áldva és magasztalva. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...