2024. július 13., szombat

Bízd az igazságosan ítélőre

Jézus pedig így könyörgött: "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek."
Lukács evangéliuma 23. fejezet 34. vers



Ő, Jézus Krisztus, a kereszténység Megváltója, a megbocsátás legfényesebb példájaként áll előttünk. Mikor a kereszten függött, elmondta a híres szavait: "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek." E szavak mögött óriási tanítás és példamutatás rejtőzik, amely minden keresztény számára mély értelmet hordoz.
Amikor Ő kimondta ezeket a szavakat, nemcsak azokért könyörgött, akik közvetlenül ártottak neki, hanem mindannyiunkért, akik bűneinkkel hozzájárulunk a világ szenvedéseihez. Jézus megbocsátása nem volt válogatós vagy részrehajló; szerteágazó, mindenkit magába foglaló szeretetből fakadt.
Neked, a hívő embernek, meg kell tanulnod ebből a példából, hogy a megbocsátás nem gyengeség, hanem a szeretet és emberi méltóság legmagasabb foka. Amikor megbocsátasz másoknak, átlépsz saját fájdalmadon, és közelebb kerülsz Istenhez, aki maga a szeretet és irgalom.
Elmélkedve Jézus szavain az élet kihívásai közepette, próbáld megérteni, hogy a megbocsátás nem csupán kötelezettség, hanem lehetőség is arra, hogy új életet kezdj, békében és harmóniában önmagaddal és környezeteddel. Azzal hogy megbocsátasz, végül is rábízod a dolgot az igazságosan ítélőre és lemondasz minden bosszúállásról.

IMA: Úr Jézus Krisztus, ki a kereszten is a megbocsátást hirdetted, kérlek, taníts meg engem is arra, hogy megbocsássak azoknak, akik megbántottak. Add meg nekem a szíved irgalmát és szeretetét, hogy képes legyek átlépni a sérelmeimen, és megtaláljam a békét benned. Segíts, hogy minden egyes nap közelebb kerüljek a te tökéletes szeretetedhez és nagylelkűségedhez. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...