2024. július 12., péntek

Isten munkatársai

Uramnak, az Úrnak lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az ÚR. Elküldött, hogy örömhírt vigyek az alázatosaknak, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek. Ézsaiás könyve 61. fejezet 1. vers



Állj meg egy pillanatra, és engedd, hogy az Úr szavai mélyen beléd hatoljanak. Uramnak, az Úrnak lelke nyugszik rajtad, mert Ő felkent téged különleges feladattal. Ne feledd, hogy nem vagy egyedül, hiszen az Úr ereje, szeretete és bölcsessége támogatja minden lépésedet.

Feladattal bízott meg, hogy az alázatosakhoz vidd az örömhírt; hogy megtaláld azokat, akik szívükben sóvárognak a megnyugvás után, és oszd meg velük az Úr szeretetét és kegyelmét. Gondolj arra, hányan élnek körülötted, akik várják ezt a jó hírt; légy az eszköz, amelyen keresztül az Úr eléri őket.

Te vagy az, akit arra hívott, hogy bekötözd a megtört szíveket. Minden alkalommal, amikor vigasztalsz, amikor meghallgatsz valakit, vagy amikor szeretetteljesen fordulsz egy másik ember felé, az Ő munkáját végzed. Az Úr szeretetével gyógyítsd a fájdalmakat, és adj reményt azoknak, akik elveszítették azt.

Te vagy az is, akit arra hívott, hogy szabadulást hirdess a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek. Nem csupán fizikailag elzártakra gondolj, hanem azokra is, akik lelki vagy érzelmi rabságban élnek. Mondd el nekik, hogy az Úr szabadságot, megbocsátást és új kezdetet kínál mindenkinek, aki hozzá fordul.

Te, akit most megszólít ez a szent üzenet, hordozd szívedben és lelkedben az Úr igéit. Légy erős és bátor, mert az Úr lelke nyugszik rajtad, és Ő maga kísér minden utadon. Az Ő kegyelme által válhatsz az Ő fénye hordozójává ebben a világban.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy a Te gyermekeid nem munkanélküliek és nem is tehetetlenek. Légy áldva és magasztalva ezért. Krisztus nevében, Amen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...