2024. július 24., szerda

Isten gyermeke sosem lesz árva

Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok. János evangéliuma 14. fejezet 18. vers



Gondolj arra, kedves olvasó, hogy hányszor érezted már magad elveszettnek vagy lelki árvának. Az élet gyakran olyan helyzetek elé állít, amelyek próbára teszik a hited és erőd. Jézus ígérete azonban biztosít téged arról, hogy soha nem vagy egyedül. Ő mindig veled van, hogy megtartson és erősítsen, amikor leginkább szükséged van rá.

Amikor Jézus azt mondja: "Nem hagylak titeket árván," arra emlékeztet, hogy Isten szeretete sosem hagy el téged. Lehet, hogy az emberek körülötted változnak, a körülményeid megváltoznak, de Isten jelenléte állandó. Ő az, aki mindig melletted áll akkor is, amikor a világ látszólag elfordul tőled.

Fontos megértened, hogy Jézus eljövetelének ígérete nem csupán a testi jelenlétét jelenti. Az Ő Lelke mindig jelen van az életedben, hogy vezesse és támogassa téged. Amikor imádkozol, amikor csendben vagy, amikor az Ő igéjét olvasod, érezheted ezt a lelki közelséget és megerősítést.

Ez az ígéret arra is hív téged, hogy ne csak elfogadd Isten szeretetét, hanem éld is meg azt a mindennapjaidban. Legyél te is eszköze Isten szeretetének mások felé, akik magányosnak és elhagyatottnak érzik magukat. Oszd meg velük Jézus ígéretét, és emlékeztesd őket arra, hogy Isten mindig velük van.

Emlékezz rá, kedves olvasó, hogy bármilyen nehézségek és kihívások érjenek is, soha nem vagy egyedül. Jézus életed minden pillanatában veled van. Bízz az Ő szavaiban, és meríts erőt abból az ígéretből, hogy Ő mindig gyermekei mellett áll.

Isten kegyelme és békéje legyen veled!

IMA: Istenem, a legdrágább ajándék és kiváltság ebben a mulandó életben, a Te Szentlelked általi jelenléted és szereteted. Hálát adok ezért. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...