2024. július 10., szerda

Isten időzítése tökéletes

Megvan az ideje a megkeresésnek, és megvan az ideje az elvesztésnek. Megvan az ideje a megőrzésnek, és megvan az ideje az eldobásnak. Prédikátor könyve 3. fejezet 6. vers



Az élet különböző szakaszai és eseményei szilárd és megváltoztathatatlan rend szerint követik egymást. A fenti igeverseken keresztül Isten emlékeztet téged arra, hogy minden dolognak megvan a maga ideje, és mindennek megvan a maga célja az Ő tervében. Ha az Ő kezébe tetted életed és az Ő gyermeke lettél, semmi sem történik csak úgy "véletlenül."
Amikor megtalálsz valamit, amit régóta keresel – legyen az egy elveszett tárgy, egy új lehetőség, vagy akár lelki békéd –, tudnod kell, hogy ez az Isteni időzítés része. Ugyanígy, amikor veszítesz valamit, amit értékeltél, emlékezned kell arra, hogy Isten tervei között ez is ott szerepel. Az elvesztés megpróbáltatást jelent, de sokszor ezek az idők vezetnek el téged a növekedéshez és újjászületéshez.
Te, aki Isten bölcsességében bízol, tudod, hogy nem minden a megőrzésre rendeltetett. Vannak dolgok, amiket meg kell őrizni, mert ezek értékesek számodra és a hitben való előrehaladásod számára. Azonban vannak dolgok, amelyek ideje lejárt, és az elengedésük nélkül nem léphetsz tovább. Az eldobás nem mindig könnyű, de szükséges ahhoz, hogy szíved és lelked tisztán, frissen és készen álljon arra, amit Isten következőre hoz az életedbe.
Isten iránti hűséged és bizalmad segít megérteni, hogy mindezek az idők – a keresés, az elvesztés, a megőrzés és az eldobás – Isten keze által formálódnak az életedben. Bíznod kell abban, hogy mindezt a te jólétedért és a lelki növekedésedért rendelte el. Ahogyan elfogadod és átadod magad ezeknek az időknek, egyre inkább saját képedre formálódsz Isten terve szerint.


IMA: Istenem, szeretnék bízni a Te bölcsességedben és időzítésedben. Hadd tudjak Benned bízva élni, keresni, találni, elveszteni, megőrizni és eldobni. Köszönöm minden áldásodat és szeretetedet. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...