2024. július 9., kedd

Közösség vállalás a nyomorúságban

Mégis jól tettétek, hogy közösséget vállaltatok velem nyomorúságomban.                       Filippibeliekhez irt levél 4. fejezet 14. vers



Te, aki mindennapjaidat Isten szeretetébe helyezed, megérted, milyen mély jelentősége van a közösség vállalásának másokkal, különösen azokkal, akik nyomorúságban vannak. Amikor ezt az igét olvasod, emlékeztet téged arra, hogy Jézus Krisztus nem csak azt tanította, hogy szeressük Istenünket, hanem azt is, hogy szeressük felebarátainkat, mint önmagunkat.
Amikor valaki szenvedésen megy keresztül, tehetsz valamit, ami túlmutat az emberi erőn. Te, aki a keresztény közösség tagja vagy, érzed annak felelősségét és kiváltságát, hogy osztozz mások terheiben. Ez nem csupán egy fizikai segítségnyújtás, hanem lelki és érzelmi támogatás is. Amikor segítesz valakinek, aki nyomorúságban van, magad is Isten szeretetét és kegyelmét adod tovább.

Gondolj arra, hogy Jézus önként vállalta a szenvedést, hogy megváltson minket. Ahogyan ő magára vette a mi bűneinket és fájdalmainkat, úgy te is meghívást kaptál arra, hogy másokkal közösséget vállalj ezekben a nehéz időkben. Ha így teszel, nemcsak az ő terheiket könnyíted meg, hanem saját szívedben is nagyobb békét és örömet találsz. Valóban igaz, hogy a mai világban ez nem természetes. Rengeteg érdekember "vadászik" arra, hogy azon emberek jólétében vállaljon részt, akik gazdagabbak vagy híresebbek, befolyásosabbak az átlagnál. Ezeket a kapcsolatokat nevezzük érdekkapcsolatoknak. Krisztus viszont arra ösztönöz téged és engem, hogy vállalj közösséget övéivel főleg a nyomorúságban.
Ez a közösségvállalás nem mindig könnyű, de te, aki hitedet Krisztusba veted, tudhatod, hogy Isten veled van, és segít téged erőt, bölcsességet és szeretetet adni minden helyzetben. Valahányszor mások szenvedéseiben osztozol, valójában Jézus példáját követed, és az ő szeretetét viszed a világba.



IMA: Istenem, szeretném, hogy a Te értékrended legyen az én értékrendem is. Segíts nekem, hogy az emberi kapcsolataim ne érdekre, hanem feltétel nélküli szeretetre épüljenek. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...