2024. augusztus 15., csütörtök

Életutad ismerője

Amikor elcsügged a lelkem, te akkor is ismered utamat. 143. zsoltár 4. vers



Amikor elcsügged a lelked, amikor úgy érzed, hogy minden erő elhagyott, és a kilátástalanság sötét árnyéka borítja be a lelked, akkor is van valaki, aki ismeri az utadat. Az Úr, aki a mindenség teremtője és az övéinek legfőbb pásztora, sosem hagy magadra. Az Ő szeme mindig gyermekein van, Ő látja a rejtett könnyeket és hallja a ki nem mondott sóhajokat. Amikor a világ elfordul tőled, és úgy érzed, hogy minden remény elveszett, az Úr akkor is ott van, hogy vezessen és támogasson, ha életedet átadtad Neki.
Az Úr ismeri az életed útjait, még akkor is, amikor te magad nem látod a következő lépést. Az Ő útjai magasabbak az ember útjainál, és az Ő gondolatai mélyebbek az emberi gondolatoknál. Amikor az út nehéznek tűnik, amikor a teher elviselhetetlennek látszik, emlékezz arra, hogy nem egyedül járod ezt az utat. Az Úr Jézus Krisztus, aki maga is szenvedett és hordozta a keresztet, megérti a fájdalmad és küzdelmed. Ő sosem hagy el, és nem engedi, hogy egyedül nézz szembe a megpróbáltatásokkal.
Egyetlen imádság, egyetlen fohász is elegendő, hogy megtedd az első lépést Isten felé. Mert amikor elcsügged a lelked, az imádság az a híd, amely összeköt téged az isteni kegyelemmel és irgalommal. Isten sosem távolodik el tőled, de a Benne vetett hited és bizalmad az, ami megerősíti ezt a kapcsolatot. Bízz kell az Úrban, aki ismeri a te élet utadat, és engedd meg, hogy Isten vezessen és irányítsa minden lépésedet.

IMA: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Te mindig ismered az én utamat, még akkor is, amikor én magam eltévedek és elcsüggedek. Kérlek, erősítsd meg a szívemet és újítsd meg a hitemet, hogy mindig Rád tudjak támaszkodni a nehézségek idején is. Vezess engem a Te igazságod és kegyelmed útján, hogy soha ne veszítsem szem elől a Te szeretetedet és jelenlétedet. Krisztus nevében és érdemében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...