2024. augusztus 22., csütörtök

Emlékezik szövetségére

Eledelt adott az istenfélőknek, örökké emlékezik szövetségére. 111. zsoltár 5. vers



A fenti igevers azt mondja, hogy Isten eledelt ad az istenfélőknek, ami nemcsak a fizikai szükségletek betöltését jelenti, hanem lelki táplálékot és gondoskodást is biztosítja. Az a kérdés, hogy Isten gyermekévé lettél-e már? Ha igen, akkor ez a gondoskodás jelzi, hogy Isten figyel rád és törődik veled, amire bizalommal hagyatkozhatsz életed minden helyzetében.

Isten hűséges szövetsége túlmutat a mindennapokon; a kapcsolat, amelyet Ő kezdeményezett veled, örökkévaló. Nem felejti el ígéreteit, hanem mindig kész arra, hogy megtartsa azokat. Neked ez azt jelenti, hogy bármilyen kihívásokkal, nehézségekkel is találkozol, bízhatsz abban, hogy Isten szövetsége és ígéretei örökké tartanak. Az Ő szeretete és hűsége változatlan, és ez erőt adhat, hogy bátran haladj előre.

Érdemes újra és újra elmélyedni Isten szavának ígéreteiben, és emlékeztetni magad arra, hogy az Ő gondoskodása nem ér véget, hanem újabb és újabb módokon mutatkozik meg életedben. Az istenfélelemmel való kapcsolatod nemcsak Isten iránti tisztelet és tisztesség, hanem mély bizalom is, amely táplálja a hitedet és a reményedet.

IMA: Mennyei Atyám, köszönöm Neked a gondoskodásodat, amely nap mint nap betölti életemet. Hálás vagyok, hogy Te, aki eledellel táplálod az istenfélőket, soha nem felejted el szövetségedet. Kérlek, segíts, hogy mindig bizalommal forduljak Hozzád, és emlékeztessem magam ígéreteidre és hűségedre. Adj erőt, hogy hittel és reménnyel nézzek szembe a jövővel, és mindig keresselek Téged szívem mélyéből. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...