2024. augusztus 21., szerda

Céltudatos élet

Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk. Efézusbeliekhez irt levél 2. fejezet 10. vers



A fenti igevers emlékeztet téged arra, hogy te Isten értékes alkotása vagy, aki nem véletlenül van itt a földön. Isten terve részeként születtél meg, és az életednek célja van.

Az a gondolat, hogy teremtésed célja a jó cselekedetek véghezvitele, meghívás arra, hogy aktívan keress lehetőségeket mások szolgálatára és Isten dicsőítésére. Ne feledd, hogy ezek a jó cselekedetek nem öncélúak, és nem is saját erődből fakadnak. Isten már előre elkészítette az utat, sőt, konkrét cselekedetekre hív, amelyeken keresztül kifejezheted szeretetét és kegyelmét a világban. Miden ember hajlamos azt hinni, hogy a jót cselekszi, de a Teremtő arra hív téged, hogy azt tedd, ami az Ő szemében jó. Éppen ezért szükséges elmerülnöd a Szentírás tanulmányozásában, fontos kérned imádságos szívvel Istent, hogy Szentlelke által értesse meg veled, hogy mi az a jó, amit cselekedned kell naponként.
Fontos felismerned, hogy Isten már előre elrendezte számodra a lehetőségeket. Nem kell magadtól kitalálnod, merre indulj, vagy hogyan cselekedj jól. Isten veled jár, vezet, és mutatja az utat, hogy te is részese lehess az Ő jóságának kibontakoztatásában a világban. Bátorítást meríthetsz abban a tudatban, hogy Isten minden szükséges erőforrással ellát, hogy az Ő szeretetét tükrözd.

IMA: Drága Mennyei Atyám! Hálás szívvel fordulok hozzád, tudva, hogy a Te alkotásod vagyok, és Jézus Krisztus által jó cselekedetekre teremtettél engem. Kérlek, erősíts meg és vezesd lépteimet, hogy kész legyek minden nap szeretetedet tükrözni a világ felé. Adj bölcsességet, hogy felismerjem azokat a lehetőségeket, amelyeket előkészítettél számomra. Segíts, hogy hűséges és engedelmes szolgád legyek, és életem által dicsőíthesselek Téged. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...