2024. augusztus 29., csütörtök

Feltételes ígéretek

Ha segítségül hívod az Urat, ő válaszol, ha kiáltasz, ezt mondja: Itt vagyok! Ha majd senkire sem raksz jármot, nem mutogatsz ujjal, és nem beszélsz álnokul, ha falatodat megosztod az éhezővel, és jól tartod a nincstelent, akkor fölragyog a sötétben világosságod, és homályod olyan lesz, mint a déli napfény. Az ÚR vezet majd szüntelen; kopár földön is jól tart téged, és csontjaidat megerősíti. Olyan leszel, mint a jól öntözött kert, mint a forrás, amelyből nem fogy ki a víz.
Ézsaiás könyve 58. fejezet 9-11. versek




A fenti szakasz, mély betekintést enged az isteni gondviselés és szeretet természetébe. Ha az Úrhoz fordulsz, ő válaszol a hívásodra, és jelenlétével biztosít arról, hogy melletted áll. Az élet sokszor tele van kihívásokkal és nehézségekkel, de Isten ígérete, hogy ott van, amikor segítségül hívod, hatalmas vigaszt nyújt.

Az Úr nem csak meghallgat, de vezet is téged az élet útján. Ez a vezetés azonban feltételekhez kötött: kerüld a mások megterhelését, a hibáztatást és az igaztalan beszédet, valamint legyél könyörületes azzal, aki szükségben van. Amikor megosztod mindazt, amit kaptál - legyen az élelem vagy szeretet - világosságot hozol a sötétségbe, és életed ragyogóvá válik, mintha a déli napfény világítaná meg.

Isten ígérete szerint még a legnehezebb időkben is, amikor a föld kopárrá válik, megadja neked a szükséges erőt és kitartást. Ő megerősíti a csontjaidat, azaz a legmélyebb részedet is táplálja. Olyan leszel, mint egy jól öntözött kert, amely tele van élettel és bőséggel, és mint egy kiapadhatatlan forrás, amely folyamatosan táplál másokat. Ne értsd félre! Nem a jótéteményeid miatt üdvözülsz, egyedül Jézus Krisztus kegyelme által. A jótéteményeid csak annak a kegyelemnek a gyümölcsei, amelyet hit által Istentől nyertél.

Az igazi világosság és bőség nem csak anyagi javakban mérhető, hanem a szívünk bőségében is, amely az irgalmasság és igazságosság tetteiben mutatkozik meg. Amikor így élünk, Isten jelenléte kitölti életünket, és soha nem hagy cserben minket.

IMA: Istenem, Szentlelked tanácsa által szeretnék Neked tetsző döntéseket hozni, életet élni. Krisztus nevében kérlek segíts ebben. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...