2024. augusztus 28., szerda

Őszinte bűnbánat ereje

...és ezt mondta: Ó, Uram, ne feledkezz meg arról, hogy én híven és tiszta szívvel jártam a színed előtt, és azt tettem, amit jónak látsz! És Ezékiás keservesen sírt. Ézsaiás könyve 38. fejezet 3. vers




Ezékiás király életének egy szakaszában engedelmesen figyelt Isten szavára, de eljött az idő, amikor eltért attól. Isten pedig üzent neki a prófétája által, hogy rövidesen meg fog halni. Ezékiás ezután jutott el igazi bűnbánatra.

Ezékiás imádsága emlékeztet téged arra, hogy Isten látja és számon tartja mindazt, amit érte teszel. A hűség és a tiszta szívvel való járás nem csupán cselekedetek sorozata, hanem a teljes lényt átható állapot. Isten előtt jó és kedves az, aki életében iránymutatóként fogadja el az Ő akaratát, és arra törekszik, hogy szíve szerint éljen. De Ő azt is látja, amikor ennek az ellenkezőjét teszed. Isten döntötte el, hogy mikor születsz meg erre a fizikai valóságra és az Ő kezében van az is, hogy meddig élsz a földön.

Ezékiás keserű sírása pedig arra emlékeztet, hogy az érzelmek áradása, az őszinte bűnbánat és a reménytelenség pillanatai is részei az életnek. Isten ezeket is megérti és elfogadja, és a legnagyobb mélységekben is veled van. Mérhetetlen szeretetével és irgalmával megerősíti azt, aki bűnbánattal Hozzá fordul támogatást kérve.

Te is fordulj bátran Istenhez nemcsak örömödben, hanem bánatodban is. Tudd, hogy Ő meghallgat és emlékezik rád, az Ő emlékezetében minden cselekedeted és szándékod életre kel.
Engedd, hogy Ezékiás imádsága vezéreljen téged abban, hogy mindig hűséges légy Isten iránt, és bízz abban, hogy az Úr minden utadon veled jár. De élj felelősségteljesen a mai napon. Ezékiás az őszinte bűnbánata következtében még 15 életévet kapott Istentől, de a bűnbánata sajnos nem lett tartós. Cselekedeteiben ismért eltért Istentől. Te akarsz-e élni Isten azzal a jóságával és kegyelmével, amit a mai napon tanúsít irántad?

IMA: Ó Uram, mindenható Isten, kérlek emlékezz meg rólam, amikor híven követlek és tiszta szívvel élek előtted. Add, hogy minden napom a Te dicsőségedet szolgálja, és erősíts, amikor gyengeséggel vagy bánattal küzdenék. Segíts, hogy soha ne veszítsem el a reményt és a hitemet Benned. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...