2024. augusztus 27., kedd

Új kezdet

Azután ezt mondta az angyal az előtte állóknak: Vegyétek le róla a piszkos ruhát! Neki pedig ezt mondta: Nézd! Elvettem a bűnödet, és díszes ruhába öltöztetlek téged.                                         Zakariás könyve 3. fejezet 4. vers



Gondolkodtál már azon, hogy mit jelentene egy hajléktalannak, ha egy nagyon gazdag, befolyásos ember örökbe fogadná? Milyen lenne bemenni egy gyönyörű fürdőszobába és ledobni a piszkos rongyait, majd egy kellemes fürdőben megtisztulni? Milyen érzés lenne számára új, tiszta, elegáns ruhákba öltözni? Milyen lenne számára egy borbélynál emberi arcot és frizurát kapni? Milyen lenne az utca koszos bűzét egy kellemes parfümre cserélni? Hogyan élné meg, hogy a lenéző, szánakozó tekintetek helyett tiszteletteljes és mosolygós emberekkel találkozna?
A fenti igevers egy ehhez hasonló lelki folyamatról beszél. A gonoszság és a bűn lezülleszti az ember lelkét, taszítóvá és mocskossá teszi azt. Éppen ezért jött Jézus Krisztus. Levetkőzte az Ő tiszta, szent ruháit, és átvette az én és a te helyed a golgotai kereszten, hogy mi tiszta és díszes ruhát kaphassunk. Elvette bűneink büntetését, hogy Isten megsemmisítő igazságszolgáltatása helyett az Ő gyermekévé válhassunk. Elhitted ezt? Elhiszed ezt? Hajlandó vagy utat engedni annak a változásnak, amit Isten Szentlelke akar munkálni életedben?
A bűnök terhe és a bűntudat gyakran úgy nehezedik rád, mint a foltos ruha, amitől nehéz megszabadulni. De az Úr ígérete szerint, ha hozzá fordulsz bűnbánattal és alázattal, Ő kész eltávolítani mindezt, és fenséges tisztaságba öltöztetni téged.
Emlékezz, hogy neked is megadatik ez a lehetőség. Az elfordulás a bűntől és a visszatérés az Úrhoz új kezdeteket ígér. Ő, aki minden bűn fölött győzedelmeskedett, meghív, hogy az Ő szeretetéből és kegyelméből részesülj, új ruhát adva rád, tiszta szívet és új életet kínálva. Most, e pillanatban, fordulj az Úrhoz imádságban, kérve Őt, hogy megtisztítsa és vezesse életedet.

IMA: Ó Uram, mennyei Atyám, hálás szívvel jövök hozzád, és köszönöm kegyelmedet, mellyel elveszed bűneimet és megújítod lelkemet. Kérlek, vedd le rólam mindazt, ami piszkos és terhelt, és öltöztess a Te dicsőséges igazságod ruhájába. Egyedül Te vagy, aki teljes tisztaságot és megújulást adhatsz. Segíts, hogy nap mint nap a Te utadon járjak és az új életemhez méltóan éljek. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...