2024. augusztus 12., hétfő

Oltalom a tolvajok ellen

A tolvaj nem másért jön, hanem hogy lopjon, öljön és pusztítson, én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek. János evangéliuma 10. fejezet 10. vers



Az életben sokféle veszély leselkedik rád. A világ tele van olyan dolgokkal, amelyek el akarják venni tőled a békédet, örömödet és biztonságodat. Jézus azonban figyelmeztet arra, hogy ezek a dolgok, mint a tolvaj, csak azért jönnek, hogy lopjanak, öljenek és pusztítsanak. Ezek az erők a sötétség, a bűn és a gonosz jelenlétét képviselik, amelyek megpróbálják elvenni tőled az igazi életet.
De Jézus üzenete ennél sokkal erőteljesebb és vigasztalóbb. Ő azért jött, hogy neked életed legyen, és nem csupán egy átlagos, mindennapi élet, hanem olyan, amely bővölködik. Jézus szeretete és kegyelme révén egy olyan életet kínál neked, amely tele van bőséggel, örömmel és békével.
Amikor úgy érzed, hogy a világ terhei túl nehezek, emlékezz arra, hogy Jézus azért jött, hogy megmentsen téged. Ő nemcsak megvédi életedet a tolvaj támadásaitól, hanem olyan életet ad neked, amely gazdag és teljes. Az Ő jelenlétében megtapasztalhatod a szeretet, a kegyelem és az öröm bőségét.
Ne engedd, hogy a tolvaj elvegye tőled mindazt, amit Jézus kínál. Fordulj hozzá bizalommal és hittel, mert Ő az, aki megvédi és megújítja életedet. Az Ő szeretete által valódi békét és örömöt találhatsz, amely minden körülmények között megmarad.
Jézus azt mondja: „Én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek.” Ez a kijelentés emlékeztet arra, hogy Isten terve veled nem a hiány és a szenvedés, hanem a bőség és az öröm. Bízz az Ő ígéreteiben, és engedd, hogy az Ő szeretete átformálja életedet.
Ha bármikor úgy érzed, hogy elcsüggedsz, emlékezz Jézus szavaira. Ő azért jött, hogy életed legyen, és hogy bővölködj. Tartsd ezt szem előtt minden nap, és engedd, hogy az Ő szeretete és kegyelme vezéreljen. Így találhatod meg az igazi, bővölködő életet, amelyet Ő ígért neked.


IMA: Istenem köszönöm, hogy meg akarsz óvni engem a lelkem ellenségétől és azoktól az eszközöktől, amelyekkel meg akar lopni engem. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...