2024. augusztus 25., vasárnap

Vigasztalás, amely felüdít

Ha megtelik szívem aggodalommal, vigasztalásod felüdíti lelkemet. 94. zsoltár 19. vers



Amikor az aggodalom súlya alatt roskadozol, Isten meghívása az, hogy közeledj Hozzá, és találj megnyugvást az Ő karjaiban. Az imádság és a Szentírás olvasása révén megtapasztalhatod Isten békességét, amely minden értelmet felülmúl. Az Ő vigasztalása nem csupán ideiglenes enyhülést nyújt, hanem valódi lelki megújulást, erőt és bátorságot ad a mindennapokhoz. Hát nem ezt teszi a kisgyermek is? Amikor szomorú, amikor fél, amikor fájdalma van, szalad a szülei karjaiba, mert tudja, hogy ott biztonságot és vigasztalást talál.

Az Úr jelenléte megerősíti a szívet, és emlékeztet arra, hogy soha nem vagyunk egyedül. Jézus ígéretet tett, hogy az Ő gyermekeivel marad minden napon a világ végezetéig. Ez az ígéret a bizonyosság arra, hogy Isten hűségében és szeretetében megbízhatsz, és hogy bármilyen aggodalom is legyen a szívedben, Ő mindig készen áll a vigasztalásával.

IMA: Drága Mennyei Atyám, köszönöm Neked a végtelen szeretetedet és vigasztalásodat, amely felüdíti lelkemet az aggodalom idején. Kérlek, segíts elengedni minden félelmemet és szorongásomat, és engedd, hogy az igazságod és békéd betöltse a szívemet. Adj nekem erőt, hogy minden helyzetben rád bízzam magam, és emlékeztess arra, hogy Te mindig mellettem vagy. Töltsd meg a lelkemet reménnyel és örömmel, és vezess engem a Te békességed útján. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...