2024. szeptember 20., péntek

A békesség fejedelmének követése

Uram, te szerzel nekünk békességet, hiszen mindent te tettél, ami velünk történt.                           Ézsaiás könyve 26. fejezet 2. vers



A Biblia már sok ezer évvel ezelőtt megjövendölte, hogy milyen lesz az a társadalom, amelyben ma élünk. Az egyik jellemzője ezeknek az időknek: a békétlenség. Családok esnek szét a békétlenségek miatt, egyének betegszenek meg, veszítik el a józan ítélőképességüket a békétlenség és a lelki nyugalom hiánya miatt. Országok beszélnek békességről és ezen országok egy része véres háborúkat vív, a másik része pedig komoly fegyverkezésbe kezdett. Van-e kapcsolat Isten és az Isten szavának megvetése között és a világunkat érintő békétlenség okozta problémákkal? Határozottan.

A békesség, amelyről Ézsaiás próféta beszél, nem csupán a külső körülmények ideiglenes nyugalma, hanem egy mély, belső csend és bizalom Isten felé. Ez a béke nem az emberi erőfeszítés vagy a saját bölcsességünk eredménye, hanem Isten ajándéka.
Isten az, aki minden helyzetben jelen van, és Ő az, aki a legnehezebb körülmények között is képes békességet hozni. Amikor rájössz, hogy mindaz, ami veled történik, az Ő akaratának és tervének része, megnyugszik a lelked. Nem kell félned a jövőtől vagy a múlt sebeitől, mert Isten mindent a kezében tart. Az Ő gondviselése és szeretete biztosít arról, hogy a viharok közepette is Ő az, aki békét ad neked.

Ez a béke nem passzív állapot, hanem egy aktív bizalom Istenben. Az aktív bizalom az, hogy naponként a békesség fejedelmének, Krisztusnak a nyomdokaiban jársz. Hiszen az igazi békesség maga Krisztus. Annak a tudata, hogy Ő mindent elvégez, amit megígért, erőt ad ahhoz, hogy a legnehezebb időkben is megőrizd a hitedet. Minden, ami veled történik, Isten kezében formálódik, és Ő mindig arra törekszik, hogy életed az Ő dicsőségére és javadra váljon. Ez a béke nemcsak a saját életedet érinti, hanem mások felé is sugárzik, amikor hiteddel és bizalmaddal Istenben példát mutatsz.

Ima: Mennyei Atyám, Hálát adunk Neked a békesség ajándékáért, amelyet egyedül Te adhatsz meg nekünk. Tudjuk, hogy mindaz, ami életünkben történik, a Te gondviselő kezed által valósul meg. Segíts nekünk, hogy mindig felismerjük jelenlétedet, és bízzunk abban, hogy a legnehezebb időkben is Te vagy az, aki békességet teremt a szívünkben. Kérünk, erősítsd meg hitünket és vezess minket, hogy mindenben a Te akaratod szerint cselekedjünk, és életünk Téged dicsőítsen. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A békesség fejedelmének követése

Uram, te szerzel nekünk békességet, hiszen mindent te tettél, ami velünk történt.                           Ézsaiás könyve 26. fejezet 2. ve...