2024. szeptember 19., csütörtök

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. versek



A zsoltáros szavai egyszerűek, de mégis mély hitet és bizalmat fejeznek ki. Az Úrhoz való kiáltás abban a hitben gyökerezik, hogy Isten valóban figyel ránk, és nem hagyja figyelmen kívül a fájdalmunkat.
A zsoltáros nem csupán a szenvedésről beszél, hanem arról a biztos tudásról is, hogy Isten válaszolni fog. Ez az a fajta hit, amelyet minden kereszténynek érdemes követnie. Amikor nehézségekkel találkozunk, gyakran hajlamosak vagyunk elbizonytalanodni, és azt gondolni, hogy talán nem hallgat meg minket senki. Azonban Isten szeretete és kegyelme olyan mély, hogy minden egyes kiáltásunk, minden egyes könyörgésünk meghallgatásra talál.
A hit legmélyebb pillanatai akkor születnek meg, amikor a nyomorúság idején sem veszítjük el bizalmunkat Istenben, és tudjuk, hogy Ő sosem hagy el minket. Amikor tehát fájdalmunkban Hozzá fordulunk, a lelkünk megnyugszik, mert a Megváltónk ott van velünk, és meghallgat. Nem mindig azonnal, és nem mindig úgy, ahogy várnánk, de Isten válaszol. Ebben a bizonyosságban nyerjük vissza erőnket és reményünket, mert tudjuk, hogy Ő gondoskodik rólunk.

IMA: Istenem, Te, aki mindig figyelmesen hallgatod könyörgő szavainkat, hozzád fordulunk most is, a nyomorúság és fájdalom idején. Kérünk, hallgasd meg imádságunkat, és légy jelen életünk minden pillanatában. Segíts, hogy bizalommal forduljunk hozzád akkor is, amikor sötétség vesz körül bennünket, és add, hogy szívünk békére találjon a Te jelenlétedben. Adj erőt, hogy a hitben megmaradjunk, és tudjuk, hogy te mindig meghallgatsz minket. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...