2024. szeptember 27., péntek

Először Isten országa és igazsága

Az a kevés, amid érkezésem előtt volt, sokra szaporodott, mert megáldott téged az ÚR a lábam nyomán. De mikor tehetek már valamit a magam családjáért is? Mózes első könyve 30. fejezet 30. vers



Gyakran tapasztalhatod meg, hogy az életed különböző területei – a munkád, a kapcsolataid vagy a mindennapjaid – akkor kezdtek igazán gyarapodni, amikor Isten áldásait élvezted. Talán volt időszak, amikor kevésnek tűnt az, amid volt, de Isten jelenléte és kegyelme révén minden megsokszorozódott. Ez emlékeztet arra, hogy minden áldás forrása Isten, aki a legkisebb dolgokat is képes nagy bőséggé változtatni.
Azonban a kérdés, amely a szívedben felmerülhet, természetes: Mikor fordíthatod az erődet és idődet saját családod szolgálatára? Lehet, hogy sok időt és energiát fordítottál mások javára, áldást hoztál mások életébe, és most elérkezett az idő, hogy a magad szerettei felé is figyelmet fordíts. Ez nem önző kérdés, hanem egy helyes vágy arra, hogy Isten által megszentelt módon szolgáld és építsd saját otthonodat.
Isten megáldja azt, aki hűségesen szolgálja őt és másokat, de Ő arra is hív, hogy felelősséget vállalj a saját családodért, szeretteidért. Az életed minden területén, legyen az mások szolgálata vagy saját családod iránti szeretet, Isten áldása ott van. Ő vezet téged abban, hogy mikor és hogyan cselekedj a magad és mások javára. Láttam, látok embereket, akik minden idejüket, erejüket, képességüket saját maguk boldogulására fordítják, Istent csak a szájukkal tisztelik, de nincs sem idejük, sem pénzük, sem energiájuk Isten számára és bármihez érnek, elfolyik a kezeik között. Nincs idejük, nincs pénzük, nincsenek bölcs, maradandó döntéseik. Te légy az, aki első helyre teszed életedben Istent és az Ő munkáját és a többiről Isten gondoskodni fog. Ő maga fog építeni tégedet és házadat is.
Ez a kettős feladat – szolgálni másokat és gondoskodni a családodról – nem áll ellentmondásban. Isten képes mindkettőt megáldani, és a helyes időben, a megfelelő módon vezet téged. Bízz benne, hogy megadja a bölcsességet és az erőt, hogy mindenben az Ő útját járd.

IMA: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Te vagy minden áldás forrása, és hogy megsokszorozod azt, amink van, ha hűséggel szolgálunk Téged. Kérlek, add meg nekem a bölcsességet, hogy felismerjem, mikor és hogyan szolgálhatok másokat, és mikor kell a saját családomért cselekednem. Segíts, hogy minden területen az Te vezetésedet kövessem, és hogy áldás lehessen az életem mások és szeretteim számára is. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szeretet, mint döntés

A Szeretet...Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. Korintusiakhoz irt első levél 13. fejezet 7. vers A Szeretet, ahog...