2024. szeptember 28., szombat

A győzelem záloga

Mert tudom, hogy énbennem, vagyis a testemben nem lakik jó, hiszen az akarat megvolna bennem a jóra, de nem tudom véghezvinni azt. Rómabeliekhez irt levél 7. fejezet 18. vers



Sokszor érezheted úgy, hogy a szívedben él a vágy, hogy jót tegyél, de valahogy mégis elbuksz. Ismered azt az érzést, amikor szeretnél helyesen cselekedni, de valami visszatart, és úgy tűnik, hogy saját gyengeséged az, ami meggátol. Pál apostol szavai pontosan tükrözik ezt a belső harcot: az ember tudja, mi a jó, mégis újra és újra elbotlik, amikor megpróbálja azt véghezvinni.
Ez a küzdelem valóságos, mert a testi természetünk, amely hajlamos a bűnre, szemben áll azzal a vággyal, hogy Istennek tetsző életet élj. A jó szándék önmagában nem elég, ha nem kapja meg az isteni erőt és kegyelmet, hogy valóban véghezvidd azt. A saját erődből próbálkozva könnyen kimerülsz, és úgy érzed, hogy a hibák újra és újra megismétlődnek.
De itt jön be Isten kegyelme, amely a legnagyobb erőforrásod ebben a harcban. Isten ismeri a gyengeségeidet, és nem hagy magadra a küzdelmeidben. Ő azért küldte Jézust, hogy megváltsa a világot, és hogy segítsen neked abban, amit egyedül nem tudsz megtenni. Nem a tökéletességedért szeret téged, hanem azért, mert Hozzá tartozol. A kegyelem által újra és újra megújíthatod az erődet, és még ha el is buksz, Isten felkarol, és továbbvezet.
Ez a belső harc sosem lesz teljesen könnyű, de Isten erejében megtapasztalhatod a győzelmet. Az Ő jelenléte képes arra, hogy megszabadítson a bűn láncaitól, és elvezessen a jóság és az igazság útján.

IMA: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy ismered a gyengeségeimet, és mégis szeretsz engem. Köszönöm, hogy ma is megigazítasz, megszentelsz, gyermekeddé fogadsz minden embert, aki őszintén megbánja, megvallja bűneit és élete irányítását átadja Neked. Látod a belső harcaimat, és tudod, hogy sokszor nem tudom véghezvinni azt, amit jónak tartok. Kérlek, erősíts meg a Te kegyelmeddel, hogy képes legyek túllépni saját erőtlenségeimen. Add, hogy mindig Hozzád forduljak, és tőled kérjek segítséget, hogy elvégezhessem azt, amire Te hívtál el. Köszönöm, hogy Jézusban megmutattad az utat a győzelemhez. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szeretet, mint döntés

A Szeretet...Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. Korintusiakhoz irt első levél 13. fejezet 7. vers A Szeretet, ahog...