2024. szeptember 29., vasárnap

Isten szeretetének csatornái

Szeretetedben sok örömünk és vigasztalásunk volt, mert a szentek szíve felüdült általad, testvérem.
Filemonhoz irt levél 7. fejezet 1. vers



Van valami csodálatos abban, amikor egy hívő élete másokat felfrissít, örömöt és vigasztalást hoz. Lehet, hogy nem mindig érzed magad erősnek vagy különlegesnek, de amikor szeretettel fordulsz mások felé, az hatalmas erejű. Ahogy Pál apostol mondja Filemonnak, a szereteted képes arra, hogy másokat felüdítsen, megvigasztaljon és örömet hozzon a szívükbe.
Az Istentől kapott szeretet nem csupán érzés vagy gondolat, hanem cselekedet. Amikor szeretettel fordulsz testvéreid felé, az valósággal érezhetővé válik a körülötted lévő közösségben. Lehet, hogy valaki egy nehéz időszakot él át, és a te szavaid vagy jelenléted ad számára új reményt. Lehet, hogy valaki fáradt, és a te szereteted által új erőt kap. Isten szeretne csatornaként használni, hogy az Ő szeretetét áraszthassa mások felé rajtad keresztül.
Az ilyen szeretet nem csak azoknak hoz áldást, akik kapják, hanem neked is. Minden alkalommal, amikor másokat szolgálsz szeretettel, te magad is megtapasztalod Isten örömét és jelenlétét az életedben. A szeretet kapcsolatot hoz létre, amely erősíti a közösséget és építi a hitet.
Ne feledd, hogy Isten arra hívott téged, hogy szeretetben élj, és ez a szeretet lesz az, ami mások életét megváltoztatja. Talán nem is veszed észre, de a te szereteted által Isten sokakat vigasztal, és szíveket üdít fel.

IMA: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy szeretettel áldottál meg, és arra hívtál, hogy ezt a szeretetet megosszam másokkal. Kérlek, adj erőt, hogy szeretetem által felüdítsek másokat, és hogy örömet és vigasztalást hozzak testvéreim életébe. Segíts, hogy minden cselekedetem és szavam a Te szeretetedet tükrözze, és áldás lehessek azok számára, akik körülöttem élnek. Köszönöm, hogy a szeretet által Te is munkálkodsz bennem, és közelebb hozol magadhoz. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szeretet, mint döntés

A Szeretet...Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. Korintusiakhoz irt első levél 13. fejezet 7. vers A Szeretet, ahog...