2024. szeptember 30., hétfő

Vak voltam, most látok

„Ő így válaszolt: Hogy bűnös-e, nem tudom. Egyet tudok: bár vak voltam, most látok.” (János 9:25)



Ez a történet a vakon született ember csodálatos gyógyulásáról szól, amelyet Jézus vitt véghez. Az ember, akit egész életében a sötétség korlátolt, egyszerre képes volt látni. Nem értette pontosan, hogyan történt, de egy dolgot biztosan tudott: bár vak volt, most lát.
Ez a kijelentés mély lelki jelentőséggel bír számodra is. Mielőtt megismernéd Jézust, lelki értelemben vak vagy, nem látod tisztán az igazságot. A világ értékei és az önző vágyak eltakarják az isteni valóságot, és ez akadályozza, hogy valóban lásd, mi a helyes és mi az igaz. Ám amikor Jézus belép az életedbe, megnyílnak a szemeid – nem csak testi értelemben, hanem lelkileg is. Az igazságot kezded látni, a világot másképp érted meg, és rájössz, hogy Krisztusban megtaláltad a valóságot, amely mindent átformál.
Lehet, hogy nem értesz meg minden teológiai részletet, és nem tudsz minden kérdésre választ adni, de egyet biztosan tudsz: Jézus megváltoztatta az életedet. Ez az átalakulás a lelki látás ajándéka, amely lehetővé teszi számodra, hogy tisztábban láss, és felismerd, mi az, amit Isten szeretne az életedben megvalósítani. Ez a látás vezet téged abban, hogy a hit útján járj, és közelebb kerülj Istenhez.
Isten ma is megnyitja a vak szemeket, és általa te is tisztábban láthatod az életed célját és irányát. Engedd, hogy ez a lelki látás vezessen téged minden lépésedben.

IMA: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Jézus által megnyitottad lelki szemeimet, és megláthatom az igazságot. Kérlek, segíts, hogy mindig a Te fényedben járjak, és ne hagyjam, hogy a világ sötétsége elhomályosítsa látásomat. Add meg nekem a bölcsességet és a hitet, hogy nap mint nap felismerjem jelenlétedet és akaratodat az életemben. Köszönöm, hogy bár lelki értelemben vak voltam, most már látok a Te kegyelmed által. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szeretet, mint döntés

A Szeretet...Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. Korintusiakhoz irt első levél 13. fejezet 7. vers A Szeretet, ahog...