2024. szeptember 22., vasárnap

Krisztusban választ találsz

És így szólt: Abbá, Atyám! Minden lehetséges neked: vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te. Márk evangéliuma 14, fejezet 36. vers




Találkoztam már a következő kérdésekkel: Ha Isten szeret, akkor miért nem hallgatta meg ezt vagy azt az imádságomat? Ha Isten jó, miért engedte meg ezt vagy azt? Ha Isten jó, miért nem tette meg ezt vagy amazt?
Elgondolkodtál már azon, hogy a mennyei Atya, aki mindent megtehet, akinek a Fia, Krisztus sosem vétkezett, hanem a haláláig engedelmes volt, miért nem hallgatta meg a Fia kérését a Gecsemáné kertben?
Elgondolkodtál már azon, hogy miért nem vette le a Fiát a keresztről és miért nem semmisítette meg a bünös emberiséget egy szempillantás alatt?
A válasz: te és én. A szent Istenhez képest, Hozzá hasonlítva, te és én semmi mást nem tudtunk csak vétkezni. Gondolatban, szándékunkat tekintve, cselekedeteinket és mulasztásainkat tekintve teljességgel bűnösek voltunk, de Ő azért utasította el a Fia imádságát, hogy nekünk esélyt adjon a menekülésre.
Isten megengedte a kereszthalált, mert tudta, hogy ez a Fiának felemelkedéséhez fog vezetni, Akié minden hatalom Mennyen és Földön.
Megengedte, mert ha nem engedi meg, örök kárhozat várt volna minden emberre. Hazudtál már valaha? Ha igen, Isten szerint meg kellett volna halnod miatta, de mivel Krisztuson hajtotta végre az ítéletet, élhetsz.
Gondoltál már olyat, amiről tudtad, hogy sem nem helyes sem nem erkölcsös? Ha igen, Isten szerint méltó vagy az örök büntetésre, de azért engedte meghalni a Fiát, hogy te és én a Krisztusban vetett hit által kegyelmet kaphassunk.
Amint közeledsz Istenhez, és engeded, hogy Ő közeledjen hozzád, az Ő szeretete teljesen áthat, térdre kényszerit és őszinte bűnbánatra ösztönöz és onnantól kezdve csak a költő kérdése marad meg benned, amiről a következő versében irt:
Mért vetted el helyem? Mért vállaltad sebem?
Mért lett Tied minden fájdalom? Mért tetted ezt velem Krisztusom?


IMA: Istenem, köszönöm, hogy a Te felfoghatatlan szereteted által én is életet nyerhetek. Bocsásd meg minden ostoba, értetlen és szemtelen kérdésemet, amit megfogalmaztam Veled kapcsolatosan. Szeretnék alázattal megtelni a Te szereteteddel. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szeretet, mint döntés

A Szeretet...Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. Korintusiakhoz irt első levél 13. fejezet 7. vers A Szeretet, ahog...