2024. szeptember 23., hétfő

A viharok Ura

Ő pedig felkelt, ráparancsolt a szélre, és azt mondta a tengernek: Hallgass el, némulj meg! És elült a vihar, és nagy csendesség lett. Márk evangéliuma 4, fejezet 39. vers



Ez a jelenet a tengeri viharról szól, amelyben Jézus és tanítványai hajóra szálltak. A vihar hatalmas volt, és a tanítványok megrettentek, de Jézus, aki a hajó hátsó részében aludt, felébredt, és egyetlen szavával megparancsolta a természet erőinek, hogy csillapodjanak le. Azonnal nagy csendesség lett.
Gyakran érezzük úgy, hogy életünk viharában sodródunk, és mintha Isten hallgatna. Kétségekkel és félelmekkel küszködünk, és olykor úgy tűnik, nincs megoldás. Jézus azonban emlékeztet minket arra, hogy Ő jelen van minden viharunkban. Egyetlen szavával képes lecsendesíteni a legzavarosabb élethelyzeteket is. Az Ő hatalma nem ismer határokat, és minden vihar felett uralkodik.
Ez a történet a hit próbája is. A tanítványok félelme emberi, de Jézus azt tanítja nekik (és nekünk is), hogy bízzunk benne, mert Ő mindig jelen van, és képes megnyugtatni életünk háborgó tengereit. A bizalom Jézus iránt azt jelenti, hogy elhisszük: a legnagyobb viharok közepette is Ő a mi szabadítónk és védelmezőnk.

Ima: Mennyei Atyánk, hálát adunk neked, hogy Jézus Krisztus által hatalmad van minden vihar felett, ami életünkben támad. Kérünk, csendesítsd le a szívünkben dúló viharokat, és add, hogy teljes bizalommal forduljunk hozzád minden nehézség közepette. Segíts, hogy hitünk erős legyen, és ne engedjünk a félelemnek, mert tudjuk, hogy te mindig velünk vagy, és te vagy a mi szabadítónk. Kérünk, adj nekünk békét és csendességet, hogy életünk minden területén megtapasztalhassuk jelenléted nyugalmát. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szeretet, mint döntés

A Szeretet...Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. Korintusiakhoz irt első levél 13. fejezet 7. vers A Szeretet, ahog...