2024. október 18., péntek

A szeretet, mint döntés

A Szeretet...Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.
Korintusiakhoz irt első levél 13. fejezet 7. vers



A Szeretet, ahogyan Pál apostol leírja, nem csupán egy érzelem, hanem egy aktív döntés. Ez a szeretet olyan, amely minden sebet begyógyít, mindent elfedez. Gondolj arra, hogy Isten szeretete is ilyen: Ő minden bűnt elfedez, mert az Ő kegyelme végtelen. Neked is lehetőséged van arra, hogy ugyanígy szeress másokat – megbocsátva, elengedve a sérelmeket, és szemet hunyva a gyengeségek felett.
Ne értsd félre. Isten nem korrupt. Ő nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Elfedezi, megbocsátja azokat a bűnöket, amelyeket bibliai bűnbánattal, megtéréssel leteszünk a kegyelem királyi széke elé a Krisztus áldozatában vetett hittel. A szeretet mindent hisz. Ez nem azt jelenti, hogy naivnak kell lenned, hanem azt, hogy képes vagy a másik emberben a jót látni, a legjobbat remélni még akkor is, ha csalódás ér. Ha Istenben bízol, képes leszel hinni, hogy Ő minden helyzetben munkálkodik, és a legnehezebb körülményekből is jót hozhat ki. A szeretet mindent remél. Nem adja fel, még akkor sem, amikor az út nehéznek tűnik. Amikor az élet kihívások elé állít, ne feledd, hogy Isten szeretete mindig reménységet nyújt. Az igazi szeretet nemcsak a jelenre tekint, hanem remél a jövőben, és hisz abban, hogy Isten tervei jók és tökéletesek. A szeretet mindent eltűr. Ez az egyik legnehezebb része a szeretetnek. Eltűrni a nehézségeket, az igazságtalanságokat és az emberi gyarlóságot nem könnyű. De ha a szeretet forrása Isten, akkor képes vagy kitartani. Ő megadja az erőt, hogy türelmes légy, és elhordozd a próbákat. Az igazi szeretet tehát nem függ a körülményektől. Neked is lehetőséged van arra, hogy ilyen szeretettel szeress másokat – olyan szeretettel, amely mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.

IMA: Uram, köszönöm, hogy Te mindent elfedező, hívő, remélő és türelmes szeretettel szeretsz engem. Kérlek, taníts meg engem is arra, hogy így szeressek másokat. Add, hogy ne a körülményeim határozzák meg a szeretetemet, hanem a Te példád vezessen. Segíts, hogy mindig megbocsátó, hívő, reménykedő és kitartó legyek a szeretetben. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szeretet, mint döntés

A Szeretet...Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. Korintusiakhoz irt első levél 13. fejezet 7. vers A Szeretet, ahog...