2024. október 2., szerda

Megmentettél

Magasztallak, Uram, mert megmentettél. Nem engedted, hogy ellenségeim örüljenek bajomon. 30. Zsoltár 2. vers



Az élet tele van küzdelmekkel és kihívásokkal. Néha úgy érzed, mintha az ellenségeid – legyenek ezek külső erők vagy belső félelmek – győzedelmeskednének feletted. Ám Isten jelenléte és ereje megmutatja, hogy nincs olyan helyzet, amelyből ne lenne kiút. Ő az, aki megment téged, aki nem hagyja, hogy az ellenségeid, vagy a nehézségek diadalt üljenek fölötted.
Lehet, hogy néha mélyen érzed magad a bajok közepén, de Isten mindig ott van melletted. Ő az, aki megvéd, amikor úgy tűnik, hogy minden ellened fordul. Nem hagyja, hogy azok, akik rosszat kívánnak neked, örömmel szemléljék bukásodat. Az Ő szabadító ereje nem csak fizikai védelmet nyújt, hanem lelkileg is megerősít és felkarol, amikor gyenge vagy. Isten sosem hagyja cserben az Ő gyermekeit. Ha valaki az Ő gyermekein segít, akár egy pohár friss vízzel is, az Isten megjutalmazza jótéteményüket. De aki az Isten gyermekeit bántja, az Ő szeme fényét bántja. És Krisztus szavai szerint jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába és a tengerbe vetik. Erős szavak ugye? Mégis tökéletesen szemlélik Isten gondoskodó szeretetét övéi iránt. Te kinek az oldalán állsz? Isten oldalán vagy Isten ellenségeinek oldalán?
Amikor visszatekintesz életed nehéz pillanataira, talán már most is látod, hogy Isten ott volt, amikor a legnagyobb szükséged volt rá. Nem engedte, hogy az ellenségek, a félelmek vagy a kudarcok felülkerekedjenek rajtad. Az Ő szabadítása folyamatos, és az Ő kegyelme által mindig megtapasztalhatod a megmenekülés örömét.
Ez a tudat arra késztet, hogy magasztald Istent. Nem azért, mert minden probléma megszűnt, hanem mert Ő ott van minden helyzetben. Isten hűséges, és Ő az, aki megvéd a láthatatlan és látható ellenségektől egyaránt. A dicséreted a bizalom kifejezése abban, hogy Ő mindenkor a te oldaladon áll.

IMA: Mennyei Atyám, magasztallak Téged, mert Te vagy az, aki megmentesz engem minden bajból. Köszönöm, hogy nem engeded, hogy az ellenségeim vagy a nehézségeim diadalmaskodjanak felettem. Kérlek, erősíts meg a hitben, hogy minden küzdelem közepette lássam a Te szabadító kezed munkáját. Segíts, hogy mindig bízzak Benned, és adj hálás szívet, hogy dicsérhesselek minden helyzetben. Köszönöm, hogy Te vagy a védelmem és a megmentőm. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szeretet, mint döntés

A Szeretet...Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. Korintusiakhoz irt első levél 13. fejezet 7. vers A Szeretet, ahog...