2024. október 3., csütörtök

Növekedésed eszközei

Ezekkel törődj, ezekkel foglalkozz, hogy előrehaladásod nyilvánvaló legyen mindenki előtt.
Timóteushoz irt első levél 4. fejezet 15. vers



Az Istenhez való hűséges élet egyik fontos jellemzője az állandó fejlődés. Ahogy Pál apostol írja Timóteusnak, te is arra vagy hívva, hogy foglalkozz azokkal a dolgokkal, amelyek lelkileg építenek, és elősegítik a növekedésedet. A keresztény élet nem stagnálás, hanem folyamatos előrelépés, melynek célja, hogy egyre inkább Krisztushoz hasonulj.
Ez a fejlődés nem csak belső, hanem mások számára is láthatóvá válik. Amikor kitartóan törődsz az imádsággal, az Ige tanulmányozásával és az Istennel való kapcsolatoddal, az életed megváltozik. Istennek két eszköze van az átformálásodat illetően: a Biblia és az Ő Szentlelke. Azok a hangok, mozgalmak, amelyek azt sugallják, hogy nincs szükséged Isten szavára, elég ha a megérzéseidre, "sugallataidra" hallgatsz, nem Istentől valók. Az Isten szava és a Szentlélek által végbemenő változás kihat a cselekedeteidre, szavaidra és viselkedésedre, ami mások számára is nyilvánvaló lesz. A lelki fejlődésed nem öncélú, hanem egyben bizonyság Isten munkájáról az életedben.
Az előrehaladás nem mindig gyors vagy látványos, de Isten szemében minden apró lépés értékes. Fontos, hogy türelmes légy önmagaddal, és ne hasonlítsd össze magad másokkal. Nem mindenki ugyanonnan indul és nem mindenkinek a fejlődése azonos ütemű. Ez pedig rendben van igy. Isten az egyéni utadat formálja, és Ő az, aki a növekedést adja. A te feladatod az, hogy kitartóan törekedj arra, ami építi a lelkedet, és hűségesen járj az Ő útján.
A fejlődésed nem csak személyes áldás, hanem mások számára is példa lehet. Amikor az életed Isten dicsőségét tükrözi, az másokat is arra ösztönözhet, hogy közelebb kerüljenek Hozzá. Az életed előrehaladása bizonyság lehet arról, hogy Isten hűséges és képes átalakítani az embert.

IMA: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Te hívtál el a lelki növekedés útjára. Kérlek, segíts, hogy kitartóan foglalkozzak mindazzal, ami építi a hitemet, és közelebb visz Hozzád. Add, hogy előrehaladásom látható legyen mások számára is, és bizonyságot tegyen a Te kegyelmed és hatalmad mellett. Segíts, hogy soha ne fáradjak bele a növekedésbe, és mindig Rád bízzam magam, hogy Te formálj engem a Te akaratod szerint. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szeretet, mint döntés

A Szeretet...Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. Korintusiakhoz irt első levél 13. fejezet 7. vers A Szeretet, ahog...