2024. október 4., péntek

Krisztus beszédének ereje

Aki aggódik szívében, az levertté lesz, a jó szó viszont felvidítja.                                        Példabeszédek könyve 12. fejezet 25. vers



Az élet tele van olyan helyzetekkel, amelyek szorongást és aggodalmat kelthetnek benned. Az aggodalom képes a szívedet elnehezíteni, és levertségbe taszítani. Ha túl sok időt töltesz a nehézségek felett való töprengéssel, könnyen elveszítheted az örömödet és a belső békédet. Isten azonban nem arra teremtett, hogy az aggodalmak rabja legyél. Ő azt szeretné, hogy a szíved felviduljon, és az Ő békéjét éld meg mindennapjaidban.
Egy jó szó, egy bátorító beszélgetés, vagy akár egy kedves gesztus képes teljesen átalakítani a hangulatodat. Amikor Isten Igéje vagy egy testvér szeretetteljes szava elér hozzád, az olyan, mintha a szívedben fény gyúlna. Ez a jó szó emlékeztethet arra, hogy nem vagy egyedül a küzdelmeidben, és hogy Isten mindig jelen van, hogy segítsen és támogasson. Ő megért, és mindig ad egy üzenetet vagy valakit, aki felvidít, amikor a szíved nehéz.
Melyik a legjobb szó? Isten szava. Isten szava tökéletesen jó, mert Isten maga tökéletesen jó. Tökéletesen hatalmas, mert általa jött létre minden élet ezen a világon.
Ezért tanácsolja nekünk Isten a következőt: Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dicséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben Istennek. ( Kolossé 3:16)
Mivel foglalkoznak a gondolataid az időd nagy részében? Mi lakozik benned? Az aggasztó hírek, irigység, gonoszság, harag, okoskodás, önimádat, aggodalom, pletykálkodás gondolatai?
Ha igen, valld meg ezt bűnbánattal Isten előtt és kérd, hogy töltse be lényedet a Krisztus beszédével.
Ez a beszéd átformál téged belülről és ez meg fog nyilvánulni a külső hozzáállásodban is.
Aggódó, levert, érzelmeinek kiszolgáltatott ember helyett vidám, megalapozott hitű, békességű ember leszel. Ezáltal pedig alkalmassá válsz arra is, hogy a Krisztus beszédének gazdagsága által vigasztalj másokat. Kezdd el hát megtanulni az evangéliumokból Krisztus szavait kezdésképpen. Tanuld meg őket, elmélkedj rajtuk és a Krisztus lelke eszedbe fogja juttatni a megfelelő időben Krisztus megfelelő szavát. Vedd magad körül olyan emberekkel, akik szintén Krisztus beszédével betöltött elméjű, életű emberek.
De nem csak arról van szó, hogy te magad kapod ezeket a jó szavakat. Isten arra is hív, hogy te is legyél az a személy, aki mások szívét felvidítja. Egy bátorító szó, egy őszinte biztatás vagy egy imádság valaki másért – ezek mind olyan ajándékok, amelyekkel mások életét szebbé teheted. Isten a te szavaidat is használhatja arra, hogy enyhítse mások aggodalmait és levertségét.
Mindig tartsd szem előtt, hogy a jó szó ereje hatalmas. Nem csak a te életedet változtatja meg, hanem másokét is. Isten vezet téged abban, hogy ne csak fogadója, hanem adója is legyél ezeknek a felvidító, átformáló szavaknak.

IMA: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Te mindig megvidámítasz, erőt öntesz belém Krisztus beszéde által, amikor a szívem aggódik és nehéz. Kérlek, add meg nekem a bátorságot és a bölcsességet, hogy a Te jó szavaidat halljam meg, és engedd, hogy másokat is felvidítsak azzal a szeretettel, amit Tőled kapok. Segíts, hogy mindig a Te békédre és jelenlétedre figyeljek, és hogy a szavaim gyógyítóak és bátorítóak legyenek mások számára. Köszönöm, hogy Te vagy az, aki minden aggodalmamat felülmúlod a szereteteddel. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szeretet, mint döntés

A Szeretet...Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. Korintusiakhoz irt első levél 13. fejezet 7. vers A Szeretet, ahog...