2024. október 5., szombat

Jó cselekedetek Isten dicsőségére

Ezért tehát, amíg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.
Galátziabeliekhez irt levél 6. fejezet 10. vers



Miért fontosak a jó cselekedetek, ha egyszer Krisztus megváltásának hitbeli elfogadása miatt üdvözülsz és nem a cselekedeteid miatt? Azért, mert Istennek nemcsak az a célja, hogy megszólítsa az embert, az ember pedig Krisztus kereszthalála és feltámadása által bocsánatot nyerjen és a Szentlélek által újjászülessen majd az Isten országába érkezzen. Ha csak ennyi lenne a célja, akkor azonnal magához vehetne minden egyes embert, aki megbékélt Vele. Ő jó cselekedetekre teremtett bennünket és el is készítetté a lehetőségeket életedben, hogy azokat megragadhasd.
Az Istennel megbékélt életű ember, az élő hite következményeként olyan jó cselekedeteket terem, amelyekkel nem magának szerez dicsőséget, hanem a mennyei Atyának.
Nem hátsó szándék vezeti, nem a vágy, hogy elismerjék vagy megdicsérjék, nem is az a téveszme, hogy a felhalmozott jócselekedetek által Isten előtt elfogadható lesz. Egyszerűen Isten dicsősége.
Az élet ajándéka az idő, amit Istentől kaptál, és ez az idő lehetőség arra, hogy jót cselekedj, az Isten dicsőségére. Mindennap dönthetsz úgy, hogy az életed mások számára áldás legyen. A jóság cselekvése nem csak alkalmi gesztus, hanem egy életforma, amely tükrözi Krisztus szeretetét és gondoskodását az emberek felé.
Isten arra hív, hogy a jó cselekedeteidet ne tartsd meg magadnak, hanem oszd meg mindenkivel, akivel találkozol. A világ tele van fájdalommal, szükséggel és magánnyal, és te lehetsz az, aki Isten szeretetét közvetíti a cselekedetein keresztül. A kedvességed, türelmed és segítséged olyan erőt jelenthet mások számára, amely reményt ad és megmutatja Isten jóságát. Ha nem Krisztus Lelke uralkodik benned, akkor ezt nem fogod tenni. Azért nem, mert az életed alapvetően énközpontú. Ha azonban az életed Krisztus központú, akkor megérted és elfogadod a fent leirtakat.
Ugyanakkor Isten különösen is arra buzdít, hogy fordulj szeretettel és gondoskodással a hitben testvéreid felé. A közösség, amelyet a hívők alkotnak, különleges hely a jóság gyakorlására. Az egymás iránti szeretet és gondoskodás az, ami megmutatja a világ számára, hogy Krisztus követői vagyunk. Amikor törődsz a hitben testvéreiddel, akkor Isten családjának erősödését szolgálod, és egyre közelebb kerülsz ahhoz az egységhez, amelyre Jézus tanított.
Ne feledd, hogy az idő, amit kaptál, véges. Ezért fontos, hogy minden lehetőséget megragadj arra, hogy jót cselekedj, és Isten szeretetét közvetítsd a világban. A jóság cselekedetei nemcsak másokat áldanak meg, hanem téged is közelebb visznek Isten szívéhez. Talán van egy testvére, ismerősöd, akiről Isten szeretne gondoskodni és eljuttathatnál hozzá egy névtelen adományt. Talán van valaki, akivel jót tehetnél úgy, hogy tudod ő sosem tudja majd viszonozni a szívességet. Döntsd el, hogy Isten dicsőségére fogsz jó cselekedeteket tenni és az Isten Lelke meg fogja mutatni hogyan, mikor és kivel szemben nyilvánuljon meg a Krisztus jósága rajtad keresztül.

IMA: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy időt és lehetőséget adsz arra, hogy jót cselekedjek. Kérlek, adj erőt és bölcsességet, hogy minden helyzetben felismerjem, hogyan segíthetek másoknak, és hogyan lehetek áldás az életükben. Segíts, hogy különösen is odafigyeljek hitbeli testvéreim szükségeire, és hogy szeretetem és gondoskodásom által a közösségünk erősödjön. Köszönöm, hogy Te vezetsz a jóság útján, és hogy a cselekedeteimen keresztül mások is megláthatják a Te szeretetedet. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szeretet, mint döntés

A Szeretet...Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. Korintusiakhoz irt első levél 13. fejezet 7. vers A Szeretet, ahog...