2024. október 6., vasárnap

A visszatérés lehetősége

Efraimnak nem lesz köze többé a bálványokhoz. Én majd meghallgatom, és törődöm vele. Olyan leszek, mint a zöldellő ciprus, tőlem kapod majd a gyümölcseidet! 
Hóseás könyve 14. fejezet 9. vers



A fenti vers Isten hűségét és kegyelmét mutatja meg, amely túlmutat az emberi hibákon és bűnökön. Efraim népe, amely sokáig bálványokat követett és elfordult Istentől, visszatérhet hozzá, mert Isten nem mondott le róluk hűtlenségük ellenére sem. Ő hűségesen meghallgat, törődik velük, és megígéri, hogy gondoskodik róluk, miután magukba szállnak, megbánják lázadásukat és visszatérnek Istenükhöz.

Isten ugyanezt ígéri neked is. Lehet, hogy az életedben vannak időszakok, amikor eltávolodsz tőle, vagy más dolgok, amelyek nem Tőle származnak, válnak fontosabbá számodra, ám Isten mindig vár arra, hogy visszatérj hozzá. Ő kész meghallgatni minden imádságodat, és törődik veled akkor is, amikor te úgy érzed, hogy nem vagy méltó az Ő figyelmére.

Isten olyan, mint a zöldellő ciprus, amely örök életet és termékenységet hoz. Tőle kapod az igazi élet gyümölcseit: békét, örömet, szeretetet és lelki növekedést. Ő az, aki képes táplálni a lelkedet, és megújítani mindazt, ami elgyengült benned. Ha Istenre bízod magad, Ő folyamatosan megadja neked mindazt, amire szükséged van a lelki növekedéshez és a bőséges élethez.
A bálványok, amelyeket néha a mindennapok során követhetsz – legyenek azok anyagi dolgok, hatalom, vagy emberi vágyak – soha nem adhatnak igazi gyümölcsöt, beteljesedést vagy életet neked. Csak Isten képes megadni neked azt az életet, amely valódi értékkel és tartalommal bír. Visszatérve Hozzá, megtapasztalhatod az Ő gondoskodó szeretetét, amely soha nem hagy cserben.

IMA: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy mindig meghallgatsz és törődsz velem, még akkor is, amikor eltávolodom Tőled. Kérlek, add meg nekem a bátorságot és a hitet, hogy mindig visszatérjek Hozzád, és ne hagyjam, hogy a világ bálványai eltávolítsanak Tőled. Te vagy az igazi élet forrása, és csak Tőled kaphatom meg azokat a gyümölcsöket, amelyek valódi békét és örömet hoznak. Segíts, hogy mindig Hozzád ragaszkodjak, és hogy életemben megvalósuljon a Te gondoskodó kegyelmed. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szeretet, mint döntés

A Szeretet...Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. Korintusiakhoz irt első levél 13. fejezet 7. vers A Szeretet, ahog...