2024. október 7., hétfő

Fölötted ott ragyog az Úr

Bár még sötétség borítja a földet, sűrű homály a nemzeteket, de fölötted ott ragyog az ÚR, dicsősége meglátszik rajtad. Ézsaiás könyve 60. fejezet 2. vers



Az élet gyakran olyan időszakokon vezet át, amikor a környezeted sötétségben és bizonytalanságban van. Ez lehet a világban zajló események következménye, vagy személyes küzdelmeid árnyéka. A sötétség sokféleképpen érintheti az életedet: félelem, fájdalom, szorongás vagy bizonytalanság formájában. De ebben a sötétségben is van remény, mert Isten világossága mindig ott ragyog, még akkor is, ha a körülötted lévő világ homályba burkolózik. Erkölcsi sötétség borult a világra és ahogy haladunk előre az időben, az emberi ítélőképesség is egyre inkább romlik meg és homályosodik meg. Emberek nem tudnak már különbséget tenni a jó és a rossz között.
Bátoritás azonban, hogy az Úr ragyogása és dicsősége soha nem múlik el, még a legsötétebb időszakokban sem. Fölötted ott van Isten fénye, amely átjárja az életedet, és ez a világosság az, amely vezeti a lépteidet. A sötétség nem győzedelmeskedhet Isten világossága fölött. Ahogyan a napfény eloszlatja az éjszakát, úgy Isten dicsősége felragyog az életedben, és meglátszik rajtad.
Ez a fény nem csak a te életedet formálja át, hanem mások számára is világít. Isten világossága, amely benned ragyog, áldás lehet mások számára is. Az Ő dicsősége, amely rajtad keresztül láthatóvá válik, reményt adhat azoknak, akik még a sötétségben élnek. Amikor Isten fénye betölti az életedet, az olyan, mint egy hívás a világ számára: van remény, van világosság, és van egy Isten, aki soha nem hagy el.
Ne feledd, hogy bármilyen sötét is legyen a körülötted lévő világ, Isten világossága mindig elér téged. Hagyd, hogy ez a fény vezessen, erősítsen és áldás legyen mások számára is.

IMA: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Te vagy az én világosságom a sötétségben. Kérlek, ragyogj fölöttem, és töltsd be az életemet a Te dicsőségeddel, hogy ne féljek a körülöttem lévő homálytól. Add meg nekem a hitet és az erőt, hogy a Te világosságodat másoknak is megmutathassam, és hogy az életem reménység forrása lehessen azok számára, akik küzdenek a sötétséggel. Köszönöm, hogy mindig velem vagy, és dicsőséged meglátszik rajtam. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szeretet, mint döntés

A Szeretet...Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. Korintusiakhoz irt első levél 13. fejezet 7. vers A Szeretet, ahog...