2024. október 8., kedd

Élő hit 1. rész

Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istent keresi, annak hinnie kell, hogy ő van; és megjutalmazza azokat, akik őt keresik. János evangéliuma 14. fejezet 1-2. vers



Tudod mit jelent az a hit, amiről a fenti Ige beszél? Azt a vágyat, szándékot, hogy hallgass Isten minden parancsára és megcselekedj mindent, amit Ő kér tőled. Ez az élő hit. Van neked még ilyen hited? Akarsz-e még hallgatni Istenre? Ha ilyen élő hited van, Isten rád árasztja áldásait és bármit kérsz Krisztus nevében, Krisztus szavában vetett hittel, megadatik neked. Miért van ma annyi szabaditó, közbenjáró és még annyiféle ima, aminek a nyomán egyszerűen nem történik semmi? Nem változik semmi? Istennel van a gond? Nem. Az imádsággal van a gond? Nem. A gond velünk van. Nincs mustármagnyi hitünk sem.
Isten azt mondja, hogy az az ember, aki nem hisz, olyan, mint a tenger hullámai nyomán keletkező hab: ide-oda csapódik és nem tudja honnan jön vagy hova tart. Az ilyen ember semmit sem fog kapni Istentől.
Ki a hibás a hitetlenséged miatt? Az igehirdetők? Isten? A gyülekezet? Az élet körülményei?
Tedd fel a kérdést magadnak: egy élő hitű édesanya vagy? Egy hittel teljes feleség vagy? Egy olyan férj, apa vagy, akinek erőteljes hite van Istenben?
Nem tudom mit hoz a holnap, de azt tudom, hogy Isten sosem hagy magamra. Nem tudom milyen diagnózist fog mondani nekem az orvosom, de tudom, hogy az életem az Isten kezében van.
Az igehirdető elhiszi még, amit mond? Elhiszi, hogy ha Isten Igéjét kinyitja, lehet az Isten csatornája, hogy Isten szóljon hozzá és a körülötte levőkhöz?
Ezekben a válságos időkben elhisszük, hogy Isten még emelhet fel embereket, akik által felemelheti az Ő népét?
Ha nem találunk megfelelő válaszokat hamar ezekre a kérdésekre, ha Isten nem újítja meg a keresztény világ hitét, eljön az iszlám világ és az Isten engedi, hogy megkóstoljuk és megegyük azt, amit főztünk: a teljesen istentelen világot annak minden hozományával együtt.


IMA: Istenem, szeretnék élő hitet. Szeretnék a Te nyomdokaidban járni Úr Jézus Krisztus. Szeretném, hogy a Te gondolkodásod és indulatod legyen életemben a Szentlélek által. Nem beszélni szeretnék csupán a Krisztus követéséről, hanem járni az Ő nyomdokaiban. Segíts nekem ebben drága Szentlélek. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szeretet, mint döntés

A Szeretet...Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. Korintusiakhoz irt első levél 13. fejezet 7. vers A Szeretet, ahog...