2024. október 9., szerda

Élő hit 2. rész

„Simon, Simon, íme, a Sátán kikért titeket, hogy megrostáljon, mint a búzát, de én könyörögtem érted, hogy el ne fogyatkozzék a hited: azért, ha majd megtérsz, erősítsd atyádfiait.                                     Lukács evangéliuma 22. fejezet 31-32. versek



Mit tett Péter, miután megtört a Krisztusban vetett hite és megtagadta Őt többszörösen?
Összetört szívvel, keservesen sirt, de Júdással ellentétben, elhitte, hogy Krisztusnál még van bocsánat.
Ha úgy érzed a hitetlenség örvényébe kerültél, ha úgy érzed már nem hiszel a házastársad, a családod, saját magad helyreállásában, ha úgy érzed meg vagy kötözve lelkileg, ha szaladgálsz, telefonálsz, hogy beszélj Isten embereivel nem azért, mert tényleg érdekel, hogy Ő mit akar az életedre nézve, hanem azért, mert rettegsz attól, hogy számodra mit tartogat a jövő, még van megoldás.
Ha úgy érzed Isten már nem fogja megadni a hozzád illő segítőtársat és elkezdted saját kezedbe venni a dolgokat, állj meg, amig nem késő.
Miért van tele a keresztény világ kétes üzelmekkel, miért van telve ma a keresztény világ "én majd elintézem" emberekkel? Vajon nem az az oka, hogy Isten népe telve van kételkedéssel, hitetlenséggel?
Miért rettegünk olyan háborúktól, amik még ki sem törtek, miközben a gyülekezetben fellengzősen olvassuk a 91. zsoltárt? "Ha ezren esnek is el melletted, és tízezren jobbod felől, téged akkor sem ér el."
Egy olyan generáció lettünk, amely a félelem és a bizonytalanság szorításában él.
Mikor van szükséged Istenre? Lehet te is arra gondolsz, majd akkor veszed Őt komolyan, amikor neked is megmondja az orvos, amit nemrég mondott egy honfitársunknak: " Október, legkésőbb November vége. Ennyi maradt a földi életedből." Ez az ember már nem gondolkodik azon, hogy mit fog tenni a karácsonyi ünnepek alatt, kivel fogja köszönteni az új esztendőt stb.
Ez az ember, most jutott el a legcsodálatosabb felismerésre: " Nincs szükségem már semmire. Abszolút semmire. Csakis Istenre."


IMA: Istenem, annyit vártál rám, ránk, hogy végre észhez térjünk. Annyit vártál ránk, hogy végre komolyan vegyünk. Adj nekünk igazi hitet és komolyságot, szeretetet irántad. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szeretet, mint döntés

A Szeretet...Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. Korintusiakhoz irt első levél 13. fejezet 7. vers A Szeretet, ahog...