2024. október 10., csütörtök

Élő hit 3. rész

Az Úr megfordult, s rátekintett Péterre. Péternek eszébe jutott, mit mondott neki az Úr: „Mielőtt ma megszólal a kakas, háromszor megtagadsz. Lukács evangéliuma 22. fejezet 61. vers



Péter fogadkozott Krisztusnak, hogy egészen a börtönig, de akár a halálig is kész követni Krisztust és Krisztus parancsait. Ez este történt. Krisztus pedig azt válaszolja neki, hogy nem is jön el a reggel és máris meg fogja tagadni Őt Péter. Mire a kakas kukorékolni kezdett hajnalban, Péter már megtagadta Őt.
Mit mondott neki voltaképp Krisztus? " Péter! Én ismerlek téged, de te nem ismersz még engem igazán." Ha ezt egy pásztor mondta volna Péternek, valószínű megszóljuk és azt mondjuk neki, hogy túlzásokba esett. Hiszen Péter a vizen járt, Krisztus legbensőbb körébe tartozott stb.
A hitünk igazi próbája a következő kérdés: Meddig tart a hívségünk? Meddig tart az Isten iránti hűségünk? Amikor azt mondod követed Krisztus mindvégig hol lesz ez a "mindvégig"?
Néha az gyülekezet udvaráig vagy előteréig? Azt mondja Isten az Ő népének:
" Mit csináljak veled, Efraim? Mit csináljak veled, Júda? Hűségetek csak olyan, mint a reggeli felhő, vagy mint a korán tűnő harmat. (Hóseás 6:4)
Fogadalmat teszel, hogy mától kezdve nem pletykálsz, nem irigykedsz, nem ítélkezel, nem engedsz az indulataidnak, stb. stb. Meddig tart?
Vannak emberek Isten népe között akik azt mondják ez a természetes. Vétkezel, bocsánatot kérsz, hogy aztán folytathasd tovább a bűneidet. Krisztus viszont azt mondja, hogy Ő azért halt meg, hogy megszabadítson a bűntől és az Ő nyomdokaiban járj. Nem azért, hogy ürügyként használd az Ő kegyelmét, hogy tovább vétkezhess.
Isten viszont azt mondja, hogy ebből ki kell gyógyulnod és valódi hitet kell kérned. Amikor Péter igazán, teljes szívből megtért, akkor ismerte meg igazán Krisztust és nemcsak Ő tartott ki egészen a mártírhalálig, hanem a gyengébb testvéreit is képes volt folyamatosan erősíteni.Hogyan lett ez lehetséges? Azáltal, hogy igazi, kipróbált hitet nyert és azt meg is őrizte.

IMA: Istenem, adj nekem igazi, maradandó, valóságos hitet és Krisztus követést. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szeretet, mint döntés

A Szeretet...Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. Korintusiakhoz irt első levél 13. fejezet 7. vers A Szeretet, ahog...