2024. október 11., péntek

Kié lesz az utolsó szó?

Ne legyen nyugtalan a szívetek! Higgyetek az Istenben és bennem is higgyetek! 2Atyám házában sok hely van, ha nem így volna, megmondtam volna nektek. Azért megyek el, hogy helyet készítsek nektek. János evangéliuma 14. fejezet 1-2. versek



Ha már éltél meg gyászt életedben, ha már voltál egy olyan személy gyászszertartásán, akit nagyon szerettél, tudod, hogy milyen fájdalmas lehet az elválás.
Milyen borzasztó ahogyan leengedik a szeretted földi maradványait a gödörbe, milyen fájdalmas hallani ahogyan a föld darabok kegyetlenül csapódnak a koporsóhoz, a kegyeleti vállalat munkatársai ráteszik az utolsó virágot is a sírra és tudod, hogy akit szerettél eltűnt a szemeid elől. Ebben a földi életben sosem fogod őt viszontlátni.
Drága olvasóm! Isten gyermekei felett nem a sírások, nem a prédikátor, nem az orvos mondja ki az utolsó szót, hanem az, aki megmondta, hogy elmegy helyet készíteni az övéi számára, hogy akik elköltöznek a földi létből, azok örökké Vele legyenek.
A második része a fenti Igének, hogy Ő vissza is fog jönni, hogy magához vegye azokat is, akik azon a napon még életben lesznek.
Megszólal majd a mennyei trombita, és egy arkangyal szava, a következő pillanatban pedig feltámadnak új, halhatatlan testekben azok, akik a Krisztusban haltak meg, utána pedig azok, akik még élni fognak, egyszer és mindenkorra legyőzik a gravitáció erejét, egy szempillantás alatt új, halhatatlan testet kapnak és elrepülnek Krisztus fogadására a levegőben.
Ezért akár gyászolsz, akár nem, mondd ma élő hittel és meggyőződéssel: Várom a halottak feltámadását és az eljövendő életet! Nem a halálé az utolsó szó!

IMA: Dicsőség neked Istenem, hogy a halál is legyőzött ellenséggé vált. Segíts engem, hogy a feltámadásban vetett hittel és erővel éljem minden egyes napomat. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szeretet, mint döntés

A Szeretet...Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. Korintusiakhoz irt első levél 13. fejezet 7. vers A Szeretet, ahog...