2024. október 12., szombat

Az élet neve: Jézus Krisztus

Jézus így folytatta: „Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghal is, élni fog. Az, aki úgy él, hogy hisz bennem, nem hal meg örökre. Hiszed ezt?
János evangéliuma 11. fejezet 25. vers



Jézus Krisztus szavai itt emlékeztetnek arra az örökkévaló igazságra, hogy ő maga a feltámadás és az élet forrása. Az emberi élet mulandósága, a halál fenyegetése és az ezzel járó félelmek mindent áthatnak, de Jézus világossá teszi, hogy Ő ennél nagyobb. Ha hiszel Benne, nincs okod félni a haláltól, mert a halál számodra nem a vég, hanem egy átmenet az örök életbe.
Amikor azt mondja, hogy „aki hisz bennem, még ha meghal is, élni fog”, arra hív téged, hogy emlékezz: a fizikai halál nem tud téged elválasztani tőle. Jézus olyan életet ígér, amely túlmutat az emberi korlátokon, és amely örökké tart azok számára, akik bíznak Benne. Ő az út, az igazság és az élet Benne találod meg a valódi, örökkévaló életet.
Ezért Jézus kérdése is megszólít téged: „Hiszed ezt?” Hiszed, hogy Jézus az, aki legyőzte a halált? Hiszed, hogy benne nemcsak egy átmeneti földi élet, hanem örök élet vár rád? Ha erre a kérdésre igennel válaszolsz, akkor nyugalmat találhatsz abban a tudatban, hogy Jézus életet ad, és ez az élet soha nem múlik el.

IMA: Jézus, köszönöm neked, hogy te vagy a feltámadás és az élet. Kérlek, erősítsd meg a hitemet benned, hogy tudjam: még ha meghalok is, te életet adsz nekem. Segíts, hogy ne féljek a haláltól, hanem bízzak az örök élet ígéretében, amit te készítettél el számomra. Add, hogy mindennap hittel éljek benned, és örökké veled legyek. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szeretet, mint döntés

A Szeretet...Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. Korintusiakhoz irt első levél 13. fejezet 7. vers A Szeretet, ahog...