2024. október 13., vasárnap

Értékes vagy!

Meggyógyítja a megtört szívűeket, és bekötözi sebeiket. 147. zsoltár 3. vers



Van fogalmad arról, hogy milyen értékes vagy Isten szemében? Lehetsz 10 éves vagy 40 éves, de lehetsz akár 90 éves, ugyanolyan értékes vagy.
Az is lehet, hogy a világ számára úgy érzed már nem létezel. Talán éppen egy idős otthonban vagy és a szobádból olvasod ezeket a sorokat. Úgy érezheted, hogy a saját gyermekeid is elfelejtettek. Vannak autóik, pénzük, hatalmuk, de rólad valahogy elfeledkeznek.
Olyan sok emberrel találkoztam, akik megtört szívűek voltak és úgy érezték senkinek sem kellenek már.
Sokan közülük a keserűség könnyeivel éltek.
Egy asszony, aki a kórházi ágyon feküdt mondta el a következőket:
" A gyerekeim Németországban vannak és három havonta egyszer hívnak fel. A születésnapomra küldenek 20 eurót és ez minden kapcsolatom velük. A kórház ablakán nézek ki naponta és remélem, hogy meglátok egy ismerős arcot, aki meglátogat, de mindig csalódnom kell. Hozzám nem jön soha senki."
Ha értéktelennek érzed magad, tudd meg, hogy Krisztus adott neked örökkévaló értéket azáltal, hogy megteremtett és meghalt a bűneidért, szabadságodért.
Gyógyulj hát meg betegségedből, keserűségedből, fájdalmadból, depressziódból, felejtsd el mások elutasítását.
Ha Isten gyermeke vagy, nyisd meg a szívedet, hogy teljesen, csordultig betöltsön téged Szentlelke által szeretetével.
Valld meg ma Istennek:

IMA: Istenem, ha a gyermekeim elhagynak, ha a társadalom lemond rólam, ha a gyülekezetem lemond rólam, ha a lelkipásztoraim többé nem keresnek, ha senkinem nem jelentek többé semmit, akkor sem bánkódom. Te tartasz engem éjjel és nappal a Te szerető karodban. Aki kezedben tartod az összes csillagot, a holdat, a világmindenséget, az uraknak Ura és a királyoknak Királya, Jézus Krisztus a Te neved. Légy áldva és magasztalva mindörökké. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szeretet, mint döntés

A Szeretet...Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. Korintusiakhoz irt első levél 13. fejezet 7. vers A Szeretet, ahog...