2018. július 19., csütörtök

A majmok nem vállalják fel az istentelen embert!


Engem az Isten lelke alkotott és a Mindenható lehelete éltet.
Jób 33:4

Salvador Dalitól megkérdezte valaki: “Nehéz képet festeni?” A festőművész így válaszolt: “Nem nehéz; vagy könnyű, vagy lehetetlen.” Ugyanez a válasz érvényes a világmindenség teremtésére vonatkozóan is. Istennek “könnyű” volt teremteni, bárki másnak “lehetetlen”!
Az ember számos mesét talált már ki csakhogy ne kelljen szembenéznie az Istennel.
A ma nagyon divatos "tudományos" álláspont az ősrobbanás.
A semmiből létrejött egy olyan nagy robbanás, ami mindent ebben a rendben helyezett el világunkban, amilyenben most van.
A józan ész és a fizika teljességgel ellentmond ennek. A nagy robbanások káoszt és még nagyobb rendezetlenséget okoz, sosem fog tökéletes rendet.
Ha a robbanásokból rend keletkezne és jól működő világok, akkor csak egy jó nagy bomba kellene az építkezéshez és a robbanásból máris összeállna a luxus házunk. 
A másik érdekes dolog az ember állat volta. Ma is tanítják tudósok, hogy az ember majomból származik, vagyis nem vagyunk több, mint nagyobb aggyal rendelkező állatok.
Persze amikor megnézünk egy-egy valóságshow részletet, nagy a kísértés, hogy elhiggyük, egyes emberek tényleg majommá készülnek visszafejlődni, viszont komolyan semmiképpen sem vehető ez az elmélet sem.
Lealacsonyodhat az ember oda, hogy még az állatnál is mélyebbre jut? Igen. Viszont ez egy erkölcsi lezüllés.
Pontosan annak eredményeképpen, hogy megtagadja azt, hogy ő Istenből vétetett és az Isten lehelete élteti.
Láttál már majmot cigarettázni? Láttál már majmot saját neméből valóval közösülni? Láttál már majmot a közösülési időszakon kívül, csupán az élvezet kedvéért közösülni?
Láttál már majmot aki nem tudja mi a mérték az evés terén?
Kábítószerező majmot? Cigarettázó majmot? Gyermekét megölő majmot? Én még nem.
Viszont aki lázad Isten ellen és nem ismeri el, hogy a lelke egy része Isten jelenléte, Lelke által van fenntartva, csakis így lehet az ember teljes, az a majomnál is alávalóbb sorba kerül.
Ima: Atyám, köszönöm, hogy érdemesnek tartottál arra, hogy megteremts engem. Köszönöm, hogy adtad a gondolkodás képességét és a szabad döntés képességét.
Segíts nekem a Te Szentlelked vezetésére hagyatkozni mindenkor, hogy egyre inkább felemelkedhessek. Krisztus nevében köszönöm a világosságot amit adtál ma azzal kapcsolatosan, hogy honnan jövök és hova tartok.
Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...