2018. október 3., szerda

AZ ÖRÖMHÍR!

Amit most mondok, az igaz. Bárcsak mindenki felismerné és elfogadná: Krisztus Jézus azért jött a világra, hogy a bűnösöket megmentse! Ezek közül pedig én vagyok a legbűnösebb.
Timóteushoz írt első levél 1. rész 15. vers (EFÓ)


Az evangélium szó, voltaképp örömhírt jelent. Az örömhír Istenről, aki elküldte egyszülött Fiát, Krisztust, aki azért jött, hogy győzelmet arasson ebben a földi életben.
Azért jött, hogy bűn nélküli, tökéletes életet éljen, egy önzetlen életet, melynek vége az volt, hogy a kereszten önként feláldozta magát értünk, de ő nemcsak meghalt.
Ő fel is támadt a harmadik napon. A feltámadás teszi az evangéliumot örömhírré.
Tehát mi hirdetjük továbbra is, az örömhírt Krisztusról, a mi bajnokunkról.
Jézus Krisztus maga a feltámadás és az élet. Jézus Krisztus a győztes királyok-királya, Uraknak-Ura.
A kérdés csak az, hogy mit kezdesz ezzel az örömhírrel?
Te kinek az oldalán állsz? Győzelmes életet élsz? Akkor Krisztus él benned. Ha nem, akkor még a legyőzött gonosz szolgájaként vagy kénytelen élni életed. Valld meg ma, hogy szükséged van a győztes Krisztusra.
Bánd meg, valld meg, minden bűnödet, vereségedet és kérd, hogy adjon neked is szabadulást és új életet Szentlelke által.


IMA: Istenem, köszönöm a legnagyobb örömhírt amit ember csak kaphat a világon. Köszönöm, hogy győztél a bűn, a halál felett. Segíts minket is, hogy a Szentlelked ereje által meg tudjunk újulni, vagy ha még nem adtuk át életünket Neked, akkor az ördög fogságából ki tudjunk szabadulni. Légy dicsőítve és magasztalva. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...