2018. december 13., csütörtök

A VÉGSŐ VALÓSÁG ELJÖTT!

Látjátok, nekünk ilyen Főpapunk van! Ez a lényege annak, amit eddig mondtunk. Igen, Jézus a Mennyben a Felséges Isten trónjának jobb oldalán ül,
és főpapként szolgál a mennyei Szentek Szentjében. De nem az emberek által épített, hanem az igazi, vagyis a mennyei Templomban, amelyet az Úr épített.
Zsidókhoz írt levél 8. rész 1-2 vers

A Karácsony tehát az árnyak helyettesítése a valósággal. A fenti Ige részlet egy afféle összefoglaló kijelentés.
A lényeg, hogy a főpap aki közöttünk és Isten között áll, és megbékít minket az Atyával, aki esedezik értünk az Atyánál, nem egy átlagos, gyenge, bűnös, halandó főpap, ahogyan azt az Ószövetségben láthattuk.
Ő az Isten Fia- erős, bűntelen és örökkévaló élettel rendelkezik.
Ez még nem minden. Ő nem egy földi templomban végzi a szolgálatát, egy olyan templomban, amely rengeteg szempontból korlátokkal rendelkezik, mert emberek építették.
Krisztus az igazi " templomban, szentélyben végzi a szolgálatát, amit maga az Isten hozott létre."
Ez az igazi valóság, ami a Mennyben van. Mózes ennek a másolatát, árnyékát kapta meg Istentől, mint tervet, ami alapján meg kellett építeni a földi templomot, sátrat, szentek szentjét.
Egy másik csodálatos dolog, hogy a mi igazi Főpapunk az Atya jobbján ül. A felséges Isten jobbján. Ezt egyik ószövetségi főpap sem mondhatta el magáról.
Krisztus szemtől-szembe áll az Atyával. Neki különleges helye van az Atya mellett. Őt végtelenül szereti és tiszteli a mennyei Atya. Ő folyamatosan az Atyával van.
Ez nem az asztalok, gyertyák, füstölők, kecskék, bárányok árny valósága.
Ez a végső valóság. Az Atya és a Fiú, örökkévaló szeretetben együttműködnek a mi megmentésünkért. ( Ha Isten gyermekei vagyunk).
Az Isten igazsága, fensége, Szentsége, szeretete, jósága meg fog dicsőülni minden egyes megváltott lélekben.

IMA: Magasztalunk Téged Atyánk, hogy Igazi Főpapot adtál nekünk. Köszönjük Szentlelkedet, aki rá tud minket ébreszteni arra, hogy bűnösek vagyunk és az egyetlen esélyünk az Igazi Főpap közbenjáró munkája. Magasztalunk Téged, hogy Krisztus születésével, halálával, feltámadásával eljött a végső valóság. Segíts minden egyes embernek megbékülni az Atyával, Krisztus által, Újjászületni, hogy a megváltottak seregéhez tartozhassunk mindannyian. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...