2018. december 14., péntek

MAGASABB RENDŰ SZOLGÁLAT!

Az a szolgálat, amit Isten Jézusra bízott, sokkal magasabb rendű, mint a földi papoké. Ugyanígy, az Új Szövetség, amelyet Jézus hozott létre, sokkal magasabb rendű, mint a Régi Szövetség, mert sokkal jobb ígéretekre épült.
Zsidókhoz írt levél 8. rész 6. vers


Krisztus a közvetítő az Új Szövetséget illetően, ahogyan azt olvastuk a fenti Igeversben.
Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy Krisztus vére a szövetség vére. ( Lukács 22:20, Zsidók 13:20). Ezzel a vérrel vásárolta meg Isten ígéreteinek beteljesülését a te életedben is.
Azt jelenti, hogy Krisztus vére által, Isten Szentlelke egy belső átváltozást végez el azok életében, akik elfogadták az Új Szövetséget.
Az Új Szövetséget Krisztus fizette meg a vérével, Isten Szentlelke teszi azt valósággá életünkben és a Krisztusban vetett hit által ragadhatjuk meg azt.
A Zsidókhoz írt levél 13. részének 20-21. versében van leírva a legszebben Krisztus közbenjáró szolgálata:


"Békesség Istene feltámasztotta a halálból nyája nagy Pásztorát, a mi Urunkat, Jézust. Igen, az Örökkévaló Szövetség vére által támasztotta fel! Most pedig a Békesség Istene adja meg nektek mindazt a jót, amire szükségetek van ahhoz, hogy akaratát véghez vigyétek.
Azért imádkozom, hogy Isten maga tegye meg bennetek mindazt, ami neki tetszik Jézus Krisztus segítségével, akinek dicsőség legyen örökké. Ámen."
Tehát a Karácsony jelentősége nemcsak annyi, hogy az árnyak időszaka lejárt és beléptünk az igazi korszakába, hanem azt is, hogy Isten ezt a valóságot minden ember valóságává akarja tenni Szentlelke által.
Az Ő törvényeit szívünk hústábláira akarja felírni.
Ő nemcsak otthagyta neked valahol az üdvösség és újjászületés ajándékát, hogy vedd fel ahogyan tudod.
Az Ő gyermekeinek a szívébe, elméjébe írta, helyezte azt, elpecsételte őket örököseiül.


IMA: Atyánk, köszönjük a megváltás csodálatos ajándékát. Köszönjük az Új Szövetséget. Köszönjük Krisztust akinek a legmagasabb rendű szolgálatát csodálhatjuk a mai napon. Könyörülj minden egyes emberen, rajtunk is, hogy el tudjuk fogadni az Új Szövetség csodálatos karácsonyi ajándékát. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...