2018. december 12., szerda

ÁRNYAK HELYETT AZ IGAZI!

Látjátok, nekünk ilyen Főpapunk van! Ez a lényege annak, amit eddig mondtunk. Igen, Jézus a Mennyben a Felséges Isten trónjának jobb oldalán ül,
és főpapként szolgál a mennyei Szentek Szentjében. De nem az emberek által épített, hanem az igazi, vagyis a mennyei Templomban, amelyet az Úr épített.
Zsidókhoz írt levél 8. rész 1-2 vers


Jézus Krisztus azért testesült meg, hogy véget vessen az emberi szentek szentjében végzett áldozatoknak, amelyek tökéletlenek voltak és állandóan ismétlésre szorultak, és a figyelmünket Őrá, az igazi főpapra irányítsa, aki a Mennyekben jár közben érettünk.
Az Ótestamentum temploma, papjai, áldozatai csak az árnyai voltak az igazinak.
Krisztus azonban elhozta a valóságot, ezzel az árnyak korszaka lejárt.
Képzeld el magad úgy, mint egy kisgyermeket aki eltévedt egy bevásárlóközpontban.
Keresed az anyukádat, félsz, kétségbeesel, majd egyszer csak megpillantasz egy árnyékot, amiről felismered, hogy az édesanyád árnyéka.
Minek örülsz jobban? Az árnyékának, vagy ő magának?
Ezért jött Krisztus. Ő a mi igazi Főpapunk.
Erről szól a Karácsony. Az árnyak helyettesítése az Igazival!


Ima: Istenünk, magasztalunk Krisztusért, aki a tökéletes és igazi áldozat, Főpap, Közbenjáró, élet és eljövetelével megszabadított minket az árnyak illúziójától és tökéletlenségétől, és az igazit hozta el nekünk. Krisztus nevében segíts minket az Igazira nézni és ne az árnyakat követni továbbra is. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...