2018. december 4., kedd

ADVENTI ÜZENET-ISTEN KIS EMBEREI!

Abban az időben Augustus császár parancsot adott, hogy számoljanak össze minden embert, aki a Római Birodalom területén lakott.
Ez volt az első népszámlálás. Ebben az időben Szíriában Cirenius volt a helytartó.
Mindenki elment tehát a saját szülővárosába feliratkozni.
József is elindult a galileai Názáretből Júdeába, Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveztek. József Dávid családjából és nemzetségéből származott.
Vele volt Mária, a jegyese is, aki akkor gyermeket várt.
Lukács evangéliuma 2. rész 1-5 vers.


Elgondolkoztál azon valaha, hogy milyen csodálatosak Isten utai? A jövendölés szerint, a Messiásnak, Betlehemben kellett megszületnie.
(Mikeiás könyve 5. rész).
Annak ellenére, hogy Mária és József Názáretben laktak, Isten Augusztusz császár szívében helyezte a gondolatot, hogy mindenki a maga városába menjen el a népszámlálás miatt.
Így vezette el Isten Máriát és Józsefet, az első Karácsonykor Betlehemig.
Érezted-e azt valaha, amit én gyakran éreztem, hogy jelentéktelen kis porszemek vagyunk egy 7 milliárd emberből álló bolygón, ahol a hírek csak a nagy politikai, gazdasági mozgalmakról szólnak és azokról akik híresek és gazdagok?
Ha éreztél már ilyet, ne légy emiatt lehangolt.
Minden nagy gazdasági komplexum, hatalmas ember Isten által van terelve, nem az ő javukra feltétlenül, hanem Isten "kis" embereinek javára. A kis ember Máriák és a kis ember Józsefek javára, akiknek el kell jutniuk Názáretből Betlehembe.
Isten felforgatott egy birodalmat, hogy megáldja az Ő gyermekeit.
Attól, hogy nehézségeken mész át, ne gondold, hogy Isten keze megrövidült. Ő azt szeretné elsősorban, hogy nap, mint nap növekedjünk a szentségben és nem a gazdagságban.
Az anyagi javak másodlagos áldások. Ne feledjük, hogy Isten uralja az egész világot.
Példabeszédek 21:1-ben olvassuk: " Olyan az ÚR kezében a király szíve, mint a patak vize: arra vezeti, amerre akarja."
Ő a kis emberek nagy Istene, ez pedig örömre kell hangoljon minket a mai napon.
Minden e világi méltóságot, hatalmasságot, gazdag, híres, befolyásos ember úgy terelget Isten, hogy mi, az Ő gyermekei, Krisztus képmására változzunk át, napról-napra.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy Te irányítod a mi életünket. Magasztalunk Téged, hogy a Te szemeidben azok a kis emberek, világ által lenézettek a fontosak, akik a Te akaratodban járnak. Köszönjük, hogy minden javunkra van, ameddig Téged szeretünk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Erőt kaptok!

"...ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és lesztek az én tanúim Jeruzsálemben és egész Júdeában, Szamáriában, és ...