2019. április 26., péntek

Ne csak imádkozz, cselekedj is!

Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában.
Jakab levele 2. rész 17. vers






Nagyon jó dolog, ha imádkozol a házastársadért, azt is hallja Isten, viszont cselekedned is kell, meg kell mutatnod az iránta érzett szeretetedet, elkötelezettségedet cselekedetek által.
Nagyon jó, ha imádkozunk a szegényekért, de itt az ideje felismernünk, hogy vannak akik nálunk is sokkal kevesebbel rendelkeznek és kifejezni szeretetünket, részvétünket cselekedetek által is.
Nem képmutató dolog azért imádkozni, hogy Isten töltse be a szegények szükségleteit, miközben mi nem teszünk értük semmit?
Kik az Istennek az eszközei? Kik által akar cselekedni, vigasztalni, szeretni, szükséget betölteni, szólni, ha nem az Ő gyermekei által?
Ki az közülünk akinek kevesebb adatott, mint az özvegyasszonynak aki beledobta a két utolsó fillérét a perselybe?
Tehát a Krisztusban vetett hitünk, ha élő, nagyon is gyakorlati. Ha döglött hitünk van, akkor az mindenkinek bűzleni fog és ne csodálkozzunk majd azon, hogy inkább irritáló lesz mások számára ha a hitről, Istenről beszélünk, mintsem építő.
A döglött hittel sem Isten, sem a világ nem tud mit kezdeni. Az ízetlen sót kidobják és eltapossák.
Tehát kérjük Isten Szentlelkét, hogy elevenítse meg hitünket. Talán arra fog indítani, hogy rácsodálkozz a feleséged szépségére annak ellenére, hogy az alakja messze van a tökéletestől és felismerd benne azt a társat, aki tökéletesen hozzád illő. Talán arra fog indítani, hogy őszintén megkérdezd milyen napja volt a házastársadnak, mivel küszködik, milyen örömei vannak és őszintén végig is akarod majd hallgatni.
Talán arra fog indítani Isten, hogy ne a kínai szegényeken sajnálkozz látva őket a Facebookon, hanem menj át az utcában lakó szegény családhoz, és adományozz abból amid van.
Az Isten dicsőségére való jó cselekedeteink csak annak a jelei, hogy élő hitünk van, az üdvösségünk hit által van.
Egyszerű hasonlattal élve, a jó cselekedeteink olyanok, mint a pulzusunk. Világosan jelzi, hogy élet van bennünk, annak hiánya pedig azt, hogy nincs bennünk élet.


IMA: Istenünk, újíts meg bennünket! Ragyogtasd ránk orcádat, hogy megszabaduljunk! Nélküled semmit sem tudunk cselekedni, Nélküled nincs élet a hitünkben, a kereszténységünkben, a nemzetünkben, a családjainkban. Veled azonban tudjuk, hogy mindenre van erőnk. Tégy minket élő hitű gyermekeiddé, hogy világíthassunk ebben a sötét világban, mint az égen a csillagok. Krisztus nevében, Ámen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz a szívedre!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!                   Példabeszédek könyve 4. fejezet 23. vers K...