2019. augusztus 6., kedd

Nincs visszaút!

...de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért.
Filippibeliekhez írt levél 3. fejezet 14. vers



A Bibliai irány sosem visszafelé Isten útján, mindig előre az Isten által kijelölt úton.
A megtérésünk nem visszafordulást, hanem odafordulást jelent a mennyei Atyához. Onnantól pedig azt mondja Isten beszéde, hogy nem lehetünk a meghátrálás emberei.
Amikor Moszvát ostrom alá helyezték, Sztálin a csapatainak üzent, hogy vonuljanak vissza Moszkva felé.
A németek még erőteljesen haladtak előre, hiszen még nem jött rájuk a hideg tél.
Sztálin a 32. őrezrednek küldött üzenetet amiben felszólította, hogy azonnal vonuljon vissza Moszkva felé. Sztálin egy elmebeteg volt akinek senki nem mert ellene mondani, de ekkor az ezredparancsnok visszatáviratozott és közölte Sztálinnal, hogy nincs hova visszavonulni. Moszkva már közvetlenül mögöttünk van. Eddig folyamatosan léptünk visszafelé.
Talán így éltük meg a dolgokat lelki értelemben is. Ma egy kicsit visszalépünk, holnap egy kicsit visszafele kacsintgatunk, a következő visszalépéssel talán már a kárhozatba fogunk lépni. Hova visszakozzunk még a lelki dolgokban? Meddig?
Ha még egyszer visszalépünk, olyanokká válunk, mint a világ.
Ma hozzunk egy világos döntést. Válasszuk Jézust. Ő a cél a mi számunkra. A világ és a kívánsága elmúlik, de Jézus Krisztus megmarad. Ő a cél és Ő a jutalom is a mi számunkra.


IMA: Úr Jézus, én téged választalak ma. Téged választalak az iskolában, téged választalak amikor házasság előtt állok, téged választalak amikor munkahelyet keresek, téged választalak ha pénzről van szó is, hiszen tudom, hogy Te vagy az aki megadod a mindennapi kenyerünket.
Ne szeressen senki más, csak Te szeress. Én téged akarlak választani minden napon és szeretnék nekifeszülve futni feléd amíg el nem érkezem Hozzád. Segíts ebben, Ámen.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...