2019. szeptember 16., hétfő

Meleg szív és hideg fej!

Az elmondottakban pedig ez a legfontosabb: olyan főpapunk van, aki a felséges Isten trónusának a jobbjára ült a mennyekben;
Zsidókhoz írt levél 8. rész 1. vers



A meleg szív és a hideg fej leginkább a keresztényekre kell jellemző legyen.
Ennek természetesen világos okai vannak.
Először is a keresztény ember az Istentől függ és nem a földi körülményeknek van kiszolgáltatva.
Krisztus a keresztény ember támasza, aki győzött a világ felett.
Az újjászületett keresztény szívének melegét Krisztus szeretete adja, ami a Szentlélek által kitöltetett a szívünkbe, éppen ezért, tud a keresztény ember békés szívvel és bizalommal "letekinteni" a zűrzavaros világ eseményeire.
Testben ebben a világban él, de lélekben már odafent van és az odafelvaló dolgokkal törődik.
Természetesen érzékeli azokat a dolgokat, eseményeket amik körülötte történnek, de sosem hatnak rá túlságosan, mivel egy mennyei dimenzióban él.
A keresztény ember tudja, hogy végül Krisztus által győzni fog, ezért békés tud maradni akkor is, amikor úgy néz ki a csatát el fogja veszíteni.
Tudnunk kell, hogy a világon a legnagyobb erők azok, amelyeket nem láthatunk fizikai szemmel.
Éppen ezért a lelki életben a hit az a kéz, amellyel belekapaszkodunk az örökkévaló Istenbe.


IMA: Istenünk, köszönjük a Te szereteted amit kitöltesz a Tieid szívében. Így ott is ahol más hideg szívvel, érzéketlenül állnak, mi áraszthatjuk a Te szereteted melegét. Köszönjük, hogy nem kell elveszítenünk a fejünket a félelem miatt, a pillanatnyi körülmények miatt, mert tudhatjuk, hogy az örökkévalósághoz tartozunk. Krisztus nevében érints meg minden olvasót, hogy újjászületve, meleg szívű és hideg fejű lehessen. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...