2019. október 9., szerda

Egyéni és közösségi áldások!

Napról napra állhatatosan, egy szívvel, egy lélekkel voltak a templomban, és amikor házanként megtörték a kenyeret, örömmel és tiszta szívvel részesültek az ételben;
Apostolok Cselekedetei 2. rész 46.vers



Vannak az életben olyan élményeink, amik személyre szabottak és amikben nem osztozhatunk senkivel.
Jákób Béthelnél és Penielnél szerezett tapasztalatai, Mózes az égő csipkebokornál, Krisztus a Gecsemáné kertben, János apostol a Páthmosz szigetén stb.
Egy igazi gyülekezet olyan tagokból tevődik össze túlnyomó részt, akiknek egyedi személyes tapasztalataik vannak Istennel kapcsolatosan.
Mindegy milyen nagy egy család, minden gyermeknek egyedül kell átélnie a születés nehézségeit.
Minden személynek meg kell tapasztalni a Szentlélek újjászülő munkáját.
Attól, hogy minden gyermek egyedül jön a világra egy szülőszobában, mégis igaz, hogy egy családba beleszületik, és a születés után a családdal közösségben van, a család gondoskodó szeretetét élvezi.
A gyülekezetet nevezzük Isten családjának és minden újjászületett, friss kereszténynek ez a tökéletes hely a fejlődésre és növekedésre.
Ne engedj azoknak a tévtanítóknak, akik azt hirdetik úton-útfélen, hogy nincs szükséged gyülekezetre keresztényként.
Ha egy gyermek megszületik, majd magára hagyják, az a gyermek minden bizonnyal meg fog halni.
Túl sok "csecsemő korú" keresztény lett az áldozata annak, hogy elhitették vele, a Krisztus gyülekezete nélkül is növekedhet, erősödhet és célba érhet.
Akik azt hangoztatják, hogy a gyülekezeti élet felesleges, azok általában bukott keresztények akik nem hajlandóak megalázkodni, vagy olyan emberek, akik sosem születtek újjá, ezért nem találják a helyüket Isten nagy családjában: a gyülekezetben.
Isten után, egymásra van szükségünk leginkább. Nem azt írom, hogy azokkal kell egyeknek lennük, akik atyafi létükre rendetlenül élnek, hanem azokkal, akik Isten szellemi gyülekezetéhez tartoznak, és cselekedeteik is ezt bizonyítják.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy Te személyesen keresel meg minden egyes embert és személyesen kell igent mondanunk Szentlelked átformáló munkájára és hit által megragadnunk az örök élet ajándékát.
Köszönjük azonban a testvéreinket, a lelki családunkat, akikkel egyek lehetünk szívben és lélekben. Segíts hazatalálni minden sérült báránykádnak, mielőtt még a gonosz martalékává válnának. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...