2020. február 28., péntek

Az örökkévaló láthatatlan dolgok

Mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.
Korintusiakhoz írt második levél 4. fejezet 18. vers


A Bibliában olvasunk egy vak emberről, (János evangéliuma 9. fejezet), akit úgy gyógyított meg Krisztus, hogy a nyálát porral keverte össze, majd a sárral megkente a vak ember szemét és utasította, hogy mossa le azt a tóban, az ember pedig visszakapta a szeme világát.

Ez az ember születésétől fogva vak volt, tehát sosem látott mást csak sötétséget és homályt. Jézus Krisztus azonban látó szemekkel ajándékozta meg, miután kinyilvánította, hogy Ő a világ világossága. ( János 9:5)

Isten figyelmezteti az övéit, hogy ne veszítsék el az Istenben vetett bizalmukat, amikor az élet különböző nehézségei árnyékot vetnek életükre.

Amikor a világban levő bűn és igazságtalanság el akarja homályosítani lelki szemeinket, a kapcsolataink tönkremennek, a munkahelyen nagy nehézségekkel nézünk szembe, amikor anyagilag lehetetlen helyzetbe kerülünk, amikor súlyosan megrendül az egészségünk stb., úgy érezhetjük, mintha a sötétben tapogatóznánk.

Azt kérdezhetjük magunktól, hogy miként fog egyáltalán megoldódni a helyzetünk?

A lényeg az, hogy mire figyelünk, mire nézünk? Ülhetünk a bizonytalanság homályában, vagy fordíthatjuk a figyelmünket Krisztusra, a világ világosságára.

A problémáink ideiglenesek, a Krisztusban vetett hitünk és reménységünk viszont az örökkévalóságban is megmarad.

A földi testünk nem fog örökre megmaradni, egy idő után, az enyészeté lesz. A teremtett világ, amiben ma élünk és mozgunk nem fog örökre megmaradni, egy idő után az enyészeté lesz.

Keresztényekként, Krisztusnak, a világ világosságának követőiként, fényes, csodálatos jövő vár ránk.


IMA: Istenünk, újítsd meg minket minden egyes napon, hogy minden egyes napon a láthatatlanokra nézzünk és ne a láthatókra.
Segíts minket, hogy elmélyülve a Te dicsőséged világosságába, jobban megismerhessünk Téged. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...