2020. február 27., csütörtök

Isten terve tökéletes


Ezt mondja az ÚR: Majd ha eltelik a babiloni hetven esztendő, akkor gondom lesz rátok, és valóra váltom azt a jó szót, hogy visszahozlak benneteket erre a helyre.
Jeremiás könyve 29. fejezet 10. vers


Gyakran idézik ma az emberek a következő igeverset: „Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek.” Jeremiás 29. fejezet 11. vers
Valóban egy gyönyörű ígéret, de a szövegkörnyezetéből kiragadva súlyos tévutakra vezethet minket.
Az előtte levő igeverset, a 10. verset is érdemes figyelembe vennünk: „Majd ha eltelik a babiloni hetven esztendő, akkor gondom lesz rátok, és valóra váltom azt a jó szót, hogy visszahozlak benneteket erre a helyre.”
A reményteljes jövő előtt, az Isten népének hetven év nyomorúságos fogságot kellett megélnie, mégpedig azért, mert lázadtak folyamatosan Isten ellen, a reményteljes jövő ígéretéhez pedig egy fontos feltételt is szabott Isten: „Ha segítségül hívtok és állhatatosan imádkoztok hozzám, megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám. (12, 13 vers)
Amikor bajban vagyunk, Istenhez kiáltunk segítségért, de Isten válasza lehet a következő: „várj türelmesen, még nem érkezett el a szabadulásod ideje.”
Isten a megfelelő időben megadja nekünk a szabadulást, akár úgy, hogy meggyógyít, helyreállít minket még a földi életünkben, akár úgy, hogy magához szólít minket az örökkévalóságba.
Van, amikor a szenvedésünk rövid ideig tart, máskor Isten megengedi, hogy hosszú időn keresztül járjuk a szenvedés útján, hogy kitartást és krisztusi jellemet formáljon ki bennünk.
Mi tervezgethetünk, de tudnunk kell, hogy végső soron minden a mi Istenünk kezében van.

IMA: Istenünk, köszönjük, hogy a Te útjaid, terveid sokkal magasabbak, mint a mieink. ( Ézsaiás 55:9) Te Istenünk mindig megtartod ígéreteidet. Segíts, hogy a megpróbáltatások idején bízzunk a Te szabadításodban. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...