2020. április 11., szombat

A fizikai halál nem a vég!

Azon a helyen, ahol Jézust megfeszítették, volt egy kert, és a kertben egy új sír, amelybe még senkit sem helyeztek.
Mivel közel volt a sír, a zsidók ünnepi előkészülete miatt ott helyezték el Jézust.
János evangéliuma 19. fejezet 41-42. vers


Nagypénteken Krisztus keresztjére összpontosítottuk a figyelmünket, a mai napon pedig Jézus Krisztus sírjára fogunk összpontosítani.
Arimátiai József, aki gazdag és befolyásos ember lévén egy titkos szimpatizánsa volt Krisztusnak, Nikodémussal együtt elkérték Krisztus testét és tisztességes temetésben részesítették.
100 font mirhából és aloéból készült kenet, 32,7 kg volt mai mértékegységre átszámolva, és nagyon sok pénzt kellett fizetni érte.
Azt feltételezték, hogy Jézus Krisztus halálával mindennek vége, ők pedig pénzt, erőfeszítést és időt nem kímélve tettek pontot a dolog végére.
Jézus Krisztus élettelen testére gondolva, nem foghat el minket félelem. Ha az Úr el nem jön még földi életünkben a felhőkön, mindannyian át fogjuk élni a fizikai halált.
A két gazdag és befolyásos ember szerető tiszteletadása emlékeztet engem a mai temetkezési vállalkozásoknál megszokott a gondos és sok pénzbe kerülő végső tisztesség adásra.
Ma már felkészült szakemberek várják a gyászoló családtagokat, hogy a végső tisztességgel kapcsolatos dolgok terhét átvegyék, az ügyintézéstől a hantolásig.
Jézus Krisztus teljesen azonosult velünk emberekkel, nemcsak azáltal, hogy magára vette bűneinket és meghalt a kereszten, hanem azáltal is, hogy az élettelen testét a mi testünkhöz hasonlóan meg kellett mosdatni, be kellett balzsamozni, fel kellett készíteni a temetési szertartásra majd el kellett temetni.
Jézus Krisztus temetési szertartása azt üzeni nekünk: Ő tényleg meghalt. És mindezt értünk vállalta.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy a Te Fiadat adtad értünk, Ő valóban meghalt a kereszten értünk. Köszönjük Úr Jézus, hogy teljesen azonosultál velünk a fizikai halált illetően is. Köszönjük Neked, hogy a te gyermekeidnek nem a temetéssel ér véget a története, ahogyan a Te történeted is folytatódott. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...